понеділок, 14 травня 2012 07:15

Через ревматизм нервової системи сіпаються обличчя й руки

Автор: фото з сайта www.dejavu-hsvl.tumblr.com
  Ревматизм нервової системи часто буває у дітей 5-15 років. Недуга починається з депресії, роздратування. Хворі безперервно рухають руками
Ревматизм нервової системи часто буває у дітей 5-15 років. Недуга починається з депресії, роздратування. Хворі безперервно рухають руками

Столичний невролог 47-річний Ігор Щербина лікував програміста, який не міг контролювати рухів рук та міміки.

— 40-річний чоловік до мене часто відвідував психотерапевта. Казав, що постійно нервує, зганяє роздратування на дружині. Кричав на неї, що приносить додому мало грошей. А вона працювала по 10 годин на день, заробляла більше за нього. Лікар виписав йому сильні антидепресанти.

Пацієнт прийшов до невролога, коли почали терпнути кінцівки.

— Різко смикав руками і ногами, корчив гримаси. Дружина йому казала, що з глузду з'їхав. На першому прийомі попросив хворого стиснути пальці в кулак, потримати так пару хвилин. За секунд 5 рука розтислася. Коли попросив підняти обидві — той здійняв лише праву, а лівою знов різко засмикав.

У програміста почав розвиватися ревматизм нервової системи. Найперший симптом — сильна депресія, потім неконтрольовані рухи. Недугу також називають танцем святого Віта — хворий може стрибати, водити руками вгору і вниз. Порушується мовлення — одні слова людина вимовляє голосно, інші пошепки.

— Проблема інколи минає сама. Симптоми можуть турбувати три-шість місяців, після того хвороба різко йде на спад. Але все одно треба терміново лікуватися.

Недужим радять багато спати, бо різкі рухи виснажують тіло. Дають заспокійливе і лікують антибіотиками. Після курсу впродовж п'яти років направляють відпочивати до санаторію.

Київський невропатолог Віталій Осташко зазначає, що причини захворювання не вивчені. Найчастіше ревматизм виникає від стрептококової інфекції через переохолодження, травми чи стреси.

— Тоді імунітет може зреагувати неправильно. Передусім страждають судини головного мозку. В них порушується кровообіг. Можуть ставатися крововиливи, ділянки мозку розм'якшуються. Хворі сіпаються, міняють вираз обличчя. Часто гіршає почерк, предмети випадають із рук.

Великий ризик захворіти мають вагітні. Ревматизм нервів часто буває у дітей 5-15 років. У цьому віці організм не завжди здатний протистояти інфекції. Також ревматизм може перейти із хворих суглобів на нерви чи серце.

50

Кожен 50-й хворий на ревматизм нервів помирає через ускладнення на серце.

 

Імунітет порушується через дієти

Невропатолог Віталій Осташко застерігає, що ревматизм часто стає хронічним. Радить лікуватися в одного спеціаліста, який вестиме людину багато років. Учить берегтися від найменших стресів, щоб не провокувати загострення хвороби.

— Ревматизм часто виникає через порушений імунітет. До нього призводять суворі дієти, сумнівні препарати з реклами, на які люди ведуться. Тоді організм дає збій.

 

Зараз ви читаєте новину «Через ревматизм нервової системи сіпаються обличчя й руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі