пʼятниця, 10 грудня 2010 04:30

Хворим на ожиріння у шлунок вставляють балон

— Першу свою пацієнтку від ожиріння лікував півроку. Їй ще й 50 не було, — каже 47-річний Ігор Миценко, хірург вищої категорії Центру лапароскопічної, реконструктивно-відновлювальної та естетичної хірургії. — Мала і ріст, і об'єм талії 165 сантиметрів, важила 165 кілограмів. Почувалася зле, із дому нікуди не виходила. Декілька разів худнула, але безрезультатно. В нашому центрі встановили їй силіконовий балон у шлунку. Через півроку вона схудла до 90 кілограмів. Потім зробили пластику, аби позбутися обвислого живота. Після лікування у жінки почалося нове життя.

На ожиріння страждає кожна п'ята людина. Від недуги розвивається цукровий діабет, гіпертонія, проблеми із серцем, зупинка дихання уві сні — нічне апное. У Центрі лапароскопічної, реконструктивно-відновлювальної та естетичної хірургії ожиріння лікують хірургічними і нехірургічними методами. Найпростіший і найшвидший спосіб — встановлення у шлунок силіконового балона. Процедура триває 15-20 хв і нічим не відрізняється від звичайної гастроскопії.

— Балон наповнений фізіологічним розчином, має об'єм 500–700 мілілітрів, — розповідає лікар. — Він частково заповнює шлунок. Через такий самообман людина відчуває тяжкість, їсть менше і скоріше наїдається. З часом починає правильно харчуватися. Балон перебуває всередині півроку, потім його виймаємо. Зазвичай, після процедури худнуть на 15–20 кілограмів. Мав пацієнток, що втрачали по 60 кілограмів. Протипоказаний людям, яким оперували травний канал. Не рекомендовано хворим на алкоголізм, наркоманію та вагітним жінкам.

Найпоширенішою є операція з бандажування шлунка. Ігор Миценко каже, що вона є легкою для пацієнтів і повністю зворотною. У хворого практично не буває ускладнень.

— Операцію проводимо за допомогою лапароскопічної процедури. Після неї не залишається рубців. Навкруги верхньої частини шлунка накладаємо регульоване силіконове кільце бандаж. Його розміри можна регулювати за бажанням пацієнта. Кільце перев'язує верхній відділ шлунка і звужує просвіт всередині травного каналу. В результаті людині треба менше харчів, аби наїстися. Звичайну норму вона вже не подужає. Коли хворий дійде до нормальної ваги, бандаж знімаємо і шлунок працює по повній.

Отримати кваліфіковану консультацію можна за адресою: м. Київ, вул. Багговутівська, 1, пов. 5.

Записатися на консультацію можна за телефоном: 0(44)229 14 38.

www.hirurgia.kiev.ua

Зараз ви читаєте новину «Хворим на ожиріння у шлунок вставляють балон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі