Киянка Марія Андріївна, 50 років, щоосені чистить печінку гарбузовим соком. Рецепт його приготування почула в поліклініці, у черзі до лікаря.
— Я маю пісок у нирках, тому час від часу ходжу перевірятися до поліклініки, — розповідає невисока худорлява жінка з пофарбованим у баклажановий колір волоссям. — У черзі розговорилася з якоюсь жінкою про народні рецепти лікування. Вона мені розповіла, як гарбузом чистити печінку.
Марія Андріївна для лікування пила лимонний сік і оливкову олію. Та каже, певно, щось робила неправильно, бо не відчула ніякого результату.
— Гарбузовий сік готувати просто. Берете невеликий овоч, — розказує киянка, — щоб коли зріжете шапочку, пролазила рука всередину. Треба вибрати всі зернята та м"якоть. Туди насипати цукру й поставити в темне прохолодне місце.
Гарбуз має пустити сік. Його й потрібно пити кілька разів на день. Жінка каже, якщо робити так щоосені — печінка буде як у 20-річної.
Коментарі