четвер, 14 серпня 2008 18:39

Ганна Вайтиковська робить аромомасажі

Автор: фото: Тетяна ГРИЦИЩУК
  Ганна Вайтиковська з села Білки Іршавського району на Закарпатті масажує 50-річного Василя з сусіднього села Імстичево. Він має хворий хребет. За третім сеансом чоловік відчув  полегшення
Ганна Вайтиковська з села Білки Іршавського району на Закарпатті масажує 50-річного Василя з сусіднього села Імстичево. Він має хворий хребет. За третім сеансом чоловік відчув полегшення

43-річна Ганна Вайтиковська з с. Білки Іршавського району Закарпатської області робить енергетичні аромомасажі. Після них люди почуваються краще, позбавляються багатьох недуг.

—  Ніколи не думала, що масажами буду займатися серйозно, —  пригадує Вайтиковська. —  Десять років тому з односельчанами поїхала на прополку буряків на Вінниччину. Одного вечора Анна Староста попросила мене помнути їй плечі. Скаржилася, що від копання не може повернутися – так її всі м"язи боліли. Наступного дня Анна копала, як електрична. Вечером жони із бригади давай просити мене і їх помасажувати. Казали, що після мого пощипування та поглажування почуваються так, як би на світ народилися.

У бригаді було 27 людей, половина з них жінки. Щовечора Вайтиковська масажувала кожну з них по 5 хв.

—  Бригадиром тоді була я, —  приєднується до розмови односельчанка Ірина Матіко, 66 років. Жінка часто приходить до Вайтиковської на масаж. – Аня дуже файно робила його. Ми мали силу копати. Про Аніни руки скоро учули многі люди.

Ганна розповідає, як уперше поставила на місце диски чоловікові.

—  Петро Синяк почав дурачитися. Підняв на руки одну молодицю з бригади, і його сіпнуло. Ледве виліз на машину. Вдома вчепився за мене, аби робила масаж. Пояснюю йому, що треба костоправа, бо я не знаю налажувати диски. Він почав корчитися від болю, гет зблід. Мені його стало шкода. Думаю, попробую, що вже буде. Намастила свинним жиром, втирала у нього хвилин 20. Тоді мені прийшло щось у голову, і я сильно здавила його позвоночник. Петро так голосно заверещав, що вся бригада збіглася. Я дуже перелякалася, що знищила чоловіка. У мене помутніло в очах, пропав голос. Через кілька хвилин кажу: "Петре, вставай". "Я не встану. Мене щось дуже зболіло у попереку", —  відповідає мені Петро. Я повторила більш грізно: "Вставай". Він піднявся на коліна, зліз із ліжка, став на ноги. "Я тебе стільки умоляв, а ти казала, що не знаєш, як мені помочи", —  дорікнув мені чоловік. Потім ще дев"ятьом людям наладила диски, не знаючи, що до чого.

Я дуже перелякалася, що знищила чоловіка

Після повернення із заробітків до Вайтиковської на масаж приходили односельчани й жителі довколишніх сіл. Сім років жінка робила масажі й вправляла диски без відповідної освіти.

—  Три роки тому до мене приїхала з Ужгорода Ганна Петрецька, —  розповідає. – Мала дискову грижу. Де тільки не лікувалася, що тільки не робила, а результату бажаного не було. Вона мені каже: "Аня, відколи ходжу по масажах, у таких руках ще не була. У вас незвичні руки – від них іде тепло. Мені так добре після масажу. Вам треба піти вчитися ".

У Києва Вайтиковська пройшла курси аромомасажу при медичному інституті української Асоціації народної медицини. Навчилася, як нейтралізувати негативну енергію і наповнюватися позитивною.

Після трьох сеансів масажу 50-річний Василь із сусіднього села Імстичево почувається краще. Чоловік має проблеми з хребтом, лікарі діагностували запущену форму остеохондрозу й тромбофлебіт.

Вайтиковська на півгодини ставить чоловікові на спину шість присосок. Під"єднує до китайського лікувально-профілактичного препарату "Чхун Хуа Бао". Два роки тому купила його за $500.

—  Препарат працює імпульсами, має 30 режимів, —  каже Ганна. —  За східною медициною, людина хворіє, коли в неї порушена енергетика. Апарат її вирівнює. Можна лікувати і гангрену.

З півгодини Вайтиковська робить Василеві масаж, втирає в тіло ароматичну олію з перцевої м"яти. Чоловік платить 25 грн.

—  У перші роки взагалі робила безплатно, —  веде далі. – Але нині купую дорогі німецькі аромомасла, тому за роботу тепер беру гроші. Мрію відкрити власний масажний кабінет. Зараз проводимо ремонт у хаті.

Під час масажу жінка відчуває, що у людини хворе. До того місця прикладає долоні, й пацієнт відчуває тепло і полегшення.

Подейкують, що її покійний прадід Антон мав дар допомагати людям і худобі. Пліткують, він керував зміями.

—  Прадіда я не пам"ятаю. Як годиться, перед смертю свій дар мав комусь передати. Ото мав бути хлопець із нашої родини не молодший 20 років. На той час такого хлопця не було, і дід забрав дар із собою у могилу. На його похорон злізлися усі змії – ніде було стати у дворі. Піп ледве міг покадити довкола труни, аби не наступити на змію. Люди не боялися, бо знали, що змії їх не вкусять.

Зараз ви читаєте новину «Ганна Вайтиковська робить аромомасажі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі