четвер, 17 листопада 2011 06:00

Фейхоа запобігає раку щитовидки

Фейхоа запобігає раку щитовидки

52-річна Галина Тютюник з Вінниці заготовляє на зиму вітамінну масу із фейхоа.

— Тиждень тому пішла на оптовий ринок. Тут бачу, біля лотків з хурмою щось маленьке зелене лежить. Написано — фейхоа. Навіть ніколи не чула, що то таке. Кілограм коштує 50 гривень.

Спитала у продавщиці. Та пояснила, фрукт завозять із Грузії та Азербайджану. Продають протягом листопада–грудня.

— Розкуповують швидко, бо те фейхоа дуже багате йодом. Його на зиму також для профілактики грипу рекомендують брати. От у тої продавщиці проблеми з щитовидкою. Вона на всю зиму запасається плодами. Перетирає із сахаром у пропорції один до одного. А потім по столовій ложці зранку та увечері їсть. Допомагає.

Галина Тютюник купила 0,5 кг плодів. Помила, зрізала плодоніжку.

— Перетерла у міксері, хоч можна й м'ясорубкою. Фейхоа можна їсти з кожурою, але вона несмачна. У ній багато речовин для профілактики онкології щитовидки. Так я її зрізала. Як висохне, в чай додаватиму.

Плоди містять водорозчинного йоду стільки, як морепродукти. Також багаті на вітамін С, сахарозу, пектин, клітковину. Дієтологи радять їсти фейхоа при атеросклерозі, хворобах шлунково-кишкового тракту, пієлонефриті. Завдяки вмісту антиоксидантів фрукт корисний для зміцнення імунітету.

Зараз ви читаєте новину «Фейхоа запобігає раку щитовидки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі