пʼятниця, 30 вересня 2011 05:15

До санаторію "Карпати" їдуть оздоровитися та відпочити

Автор: фото: Ірина ЗДЖАНСЬКА
  Володимир з Дніпропетровська приймає масажну ванну у лікувально-реабілітаційному відділенні санаторію "Карпати". Такі ванни використовують як профілактику та лікування варикозного розширення вен
Володимир з Дніпропетровська приймає масажну ванну у лікувально-реабілітаційному відділенні санаторію "Карпати". Такі ванни використовують як профілактику та лікування варикозного розширення вен

— У "Карпатах" унікальна атмосфера. Я багато де був, але такого ставлення більше ніде не бачив, — каже 76-річний Ельдар Мухтарович з Азербайджану.

На загальне оздоровлення до трускавецького санаторію "Карпати" на Львівщині він приїздить ушосте. — А краса яка тут — аж дух перехоплює, — продовжує чоловік. — П'ю воду мінеральну, ходжу на масажі. Харчування дуже подобається. П'ятизіркові готелі у Туреччині відпочивають. На вибір три перші страви, чотири другі, салати, овочі. Зранку свіжі соки, в обід обов'язково фрукти, ввечері домашня випічка. Щодня пропонують щось нове, практикують кухні народів світу.

"Карпати" розташовані у південній частині курортного міста на березі озера посеред одного з найкращих ландшафтних парків України  — Підгір'я. На території загальною площею 5,5 га вдало розміщені 9-поверховий спальний корпус, лікувальний та водно-спортивний комплекси, бювет мінеральних вод і торговельно-розважальні заклади.

— Мені подобається, що тут є все що треба. І магазини, і кафе, і банкомати. Лікувальний та спальний корпуси з'єднані. Спокійно переходжу з басейну до номера, не боюся застудитись. Добре, що бювет теж тут. Аби попити мінеральної водички, не треба ходити за кілометр, — говорить харків'янка 61-річна Марія Симонович. — Три роки тому приїхала сюди з цілим букетом хвороб, починаючи від високого тиску, варикозного розширення вен, остеохондрозу і закінчуючи шлунково-кишковими недугами. Щороку проходжу тут курс лікування. Тепер почуваюся набагато краще. Тиск нормалізувався, спина не болить, шлунок не мучить. Санаторій для мене став центром духовного і фізичного зцілення. Як їду звідси, то ніби аж молодшаю і тілом, і душею.

Як їду звідси, то ніби аж молодшаю і тілом, і душею

Одночасно оздоровлюватись у санаторії можуть 450 людей. У вартість путівки входять діагностика і лікування, триразове харчування і проживання у комфортабельному номері класу "люкс" зі всіма зручностями. Усі помешкання обладнані санвузлами, є холодильник, телефон, міні-сейф і телевізор.

До закладу приїжджають із захворюваннями органів сечостатевої системи, печінки, жовчного міхура, органів травлення, при порушеннях обміну речовин. В основі  лікування  — мінеральні води "Нафтуся", "Марія", "Софія", "Броніслава".

— У нас одна з найбільших лікувальних та діагностичних баз серед місцевих оздоровчих комплексів. У лікувальному корпусі 90 кабінетів. Лікування проводять високопрофесійні медичні працівники, серед яких четверо кандидатів медичних наук. Більшість спеціалістів мають вищу кваліфікаційну категорію, — розповідає завідувач лікувально-діагностичного відділення санаторію "Карпати" Володимир Цимбрила, 32 роки. — Немає такого, що люди приїжджають до нас тільки з однією хворобою. Як правило, є основне захворювання плюс супутні недуги. Комплексна реабілітація триває 16–24 дні. У 96 відсотків людей, які в нас лікувалися, значно покращується самопочуття, вони стають здоровішими та міцнішими. А це, погодьтеся, значний показник.

У санаторії проводять цілий ряд лікувальних процедур: мінеральні ванни, ванни з екстрактом лікувальних трав і хвої, ванни з морською сіллю, лазеротерапія, гідроколонотерапія, гідропатія, кишкові зрошення, гінекологічні зрошення, мікроклізми, інгаляції, магнітотерапія, лікувальний масаж.

— Ми пропонуємо і такі новинки, як сухі вуглекислі ванни. Окрім релаксаційного ефекту, вони діють заспокійливо, втамовують біль, мають протизапальну дію, — додає лікар. — Також є можливість пройти курс тайського масажу й озонотерапії. Активно використовуємо такий природний продукт нафти, як озокерит. Аплікації з ним мають протизапальний, спазмолітичний, судинорозширювальний впливи. Використовуємо озокерит при захворюваннях опорно-рухового апарата та при хронічних запаленнях сечостатевої системи. Велику увагу приділяємо також фізкультурі й лікувальному харчуванню.

У вільний час кожен відпочивальник має змогу знайти заняття до душі. Санаторій "Карпати" пропонує насичену культурну програму, прогулянки верхи, поїздки на риболовлю, велотури, екскурсії по визначних місцях Львівщини й Закарпаття, подорожі за кордон.

Отримати детальнішу інформацію можна за тел.

(03247) 62000, (03247) 62133

чи на сайті www. san-karpaty.com

Зараз ви читаєте новину «До санаторію "Карпати" їдуть оздоровитися та відпочити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі