пʼятниця, 11 червня 2010 02:36

Дівчинка народилася із сечовим міхуром назовні

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Оксана Кінтер із міста Новий Розділ на Львівщині з донькою Іванною. Дівчинка народилася з трьома ногами та кишківником, вивернутим на бічну стінку живота
Оксана Кінтер із міста Новий Розділ на Львівщині з донькою Іванною. Дівчинка народилася з трьома ногами та кишківником, вивернутим на бічну стінку живота

"Як побачили нашу дівчинку в роддомі, то нам жодних шансів лікарі не давали. Казали, до Львова малу не довеземо. Пропонували писати відмову від маляти", — каже 50-річна бабуся Дарія і бере на руки онуку Іванну Кінтер, якій рік і шість місяців. Дитина народилася у Новому Роздолі на Львівщині з трьома нижніми кінцівками, з вивернутим назовні сечовим міхуром, із кишківником, виведеним на бічну стінку живота.

— Третя ніжка була посередині, взагалі нерухомою. То мало страшний вигляд. Хрестили дівчинку без нас у лікарні. Для нас це був шок. Ми звичайна сім"я, ніхто не п"є горілки, не наркомани. З обидвох боків добрі родини. Як Оксана ходила вагітною на аналізи чи УЗД, то лікарі ніяких відхилень не бачили. Казали, маля народиться здоровим.

У перший місяць по народженні в львівській лікарні ОХМАТДИТ зробили безкоштовну операцію з формування сечового міхура.

— Лікарі направили її в лікарню в Новий Розділ. Там мала постійно плакала, — каже мати 27-річна Оксана. — Як Іванка плакала, кололи знеболююче. А це ж шкодило дитячому організму. Лікарі боялися підійти до дитини, шось зробити біля неї. Ми краще знали, що їй потрібно, тому й забрали додому. Потому повезли Іваночку в Київ в Першу дитячу лікарню. Нас скерували на флюорографію в клініку "Оберіг". От там лікарка Анастасія Барзилович зацікавилася й вирішила допомогти нашій біді. Сама шукала гроші на наше лікування.

У вісім місяців у клініці "Оберіг" Іванні видалили третю ногу.

— Це була платна операція, але ми грошей не давали. Лежали в лікарні три місяці. Операція тривала до 3 годин. Лікарі добрі були, дозволяли нам перев"язки робити. На другий день після операції перестали колоти знеболююче. Вона в клініці була обща любіміца. Зараз кожні три-чотири дні робимо перев"язки. Аби не було інфекції, заклеюємо сечовий міхур штучною шкірою. Її в звичайних аптеках нема. Шукаємо через знайомих, купляємо "Гранупласт" і "Гранугель". На місяць виходить 450 гривень.

Іванна потребує реконструкції сечового міхура, кісток таза та товстої кишки. Таку операцію погодилися зробити в університетському медичному центрі Хадасса в Ізраїлі. Коштує 80 тис. євро.

— Добрі люди помогли зібрати половину. Для Оксани з донечкою виписали запрошення на 42 дні. Ми вже всіх оббігали в пошуках грошей. Багато нам помогли з Нового Роздолу. Дякуємо всім, — плаче Дарія Дмитрівна. — Іванка у нас хохотушка, не любить бути на руках, бігає постійно по хаті. Розвивається, може, й швидше за однолітків. Вже говорить реченнями.

Одна лише нирка працює нормально

Кінтери живуть із батьками в двокімнатній квартирі. Чоловік Андрій, 28 років, працює будівельником, ремонтує квартири. Доки розмовляємо, Іванна бавиться. Каже "па-па" й ховається в шафу. Потім носить по квартирі ляльку.

— Моя ляля, — пригортає.

— Цей випадок є унікальним в Україні. У дівчинки немає пісі та попи. Одна лише нирка працює нормально. Інша дуже збільшена й практично не діє. Ми просили допомогти німецьких лікарів, але вони відмовилися, кажуть, шансів на нормальне соціальне життя в дитини мало. Погодились оперувати в Ізраїлі. Якщо операція пройде вдало, приблизно у 12 років можна буде зробити якусь пластику на статеві органи, — каже Анастасія Барзилович, 31 рік, завідувачка педіатричної служби столичної клініки "Оберіг". — Дитина зможе нормально жити.

ВАТ "Альфа-Банк"

Реквізити для грошових перерахувань

МФО отримувача 300346

Код ЄДРПОУ 23494714

Рахунок для поповнення 2924701

Призначення платежу: поповнення карткового рахунку N26255000222503

Кінтер Оксана Євгенівна

Тел. (097) 568 12 43

Зараз ви читаєте новину «Дівчинка народилася із сечовим міхуром назовні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі