понеділок, 10 грудня 2012 00:30

День для зачаття визначають градусником

 

Киянка Валентина Джумих, 33 роки, завагітніла в останній день перед місячними. Дозволила чоловікові не користуватися презервативом.

— Ризикнула й попала. За два тижні тест показав дві смужки. Точно знала дату зачаття. Дитина не була запланована, але бажана. Зараз донька ходить у другий клас.

У 48-річної Наталії Прядко з кафедри акушерства Медичної академії післядипломної освіти ім. Шупика пацієнтка завагітніла під час місячних.

— На четвертий день циклу виділень майже не було. Вирішили з чоловіком, що не завагітніють, бо в народі вірять, що під час, напередодні або в перші три дні після місячних жінка не зачне,— розповідає гінеколог.

Дозрівання яйцеклітини трапляється не лише посеред циклу, а й до початку чи закінчення місячних. Тому підрахунок не завжди допомагає визначити безпечні дні.

— Цей метод популярний серед релігійних родин, де не визнають контрацептивів. Жінки в ці дні уникають статевих актів.

Для визначення плідних днів жінки щоранку, не встаючи з ліжка, міряють температуру в задньому проході. За добу до овуляції вона знижується, потім — підвищується на 1 градус. Плідний період — з 10-го по 14-й день від початку менструації.

— Але місячні мають бути регулярні — починатися й закінчуватися день у день. Якщо "плавають" хоча б на два-три дні, яйцеклітина дозріває не за графіком.

Яйцеклітина живе до п'яти днів, так само і сперматозоїд. Він, потрапивши у лоно жінки, може очікувати там на яйцеклітину. Або ж жіноча клітина чекатиме на чоловічу. Так зачаття може відбутися за дві-три доби після статевого акту.

— Здоровий сперматозоїд рухливий настільки, що навіть потрапивши на зовнішні статеві органи жінки може проникнути в її лоно і запліднити яйцеклітину. Трапляються випадки, коли таким чином вагітніли цнотливі.

Зазвичай доки жінка годує немовля груддю, подружжя живе без остраху вагітності. В організмі жінки підвищується рівень гормону, що виробляє молоко. Він пригнічує функцію яєчників.

— Метод діє, доки жінка годує дитину не рідше ніж, що 4 години. Якщо прикладає немовля лише на ніч, не спрацює.

Перерваний статевий акт подібний до різкого гальмування розігнаної машин, застерігає 40-річний Михайло Поворознюк, андролог із кафедри акушерства медакадемії ім. Шупика.

— Наростання сексуального збудження веде до змін у статевих органах. Якщо це різко обірвати, то порушується механізм наповнення їх кров'ю. Згодом це може стати однією з причин розвитку простатиту. Окрім того, це найненадійніший метод уникнення вагітності. Кожен четвертий перерваний акт — це прокол, жінка вагітніє.

Такий метод доводить чоловіка до психоемоційних розладів.

— Пацієнтам, які переривали статевий акт, лікував і прискорену еякуляцію, і уповільнену. Коли очікуваний момент задоволення переходить у потенційну загрозу вагітності, чоловік починає нервувати, зайве себе контролює. Від цього сім'явиверження прискорюється. Практикуючи перерваний акт, чоловік згодом не зможе закінчити його природнім способом у лоні жінки.

Залишитися безплідними ризикують чоловіки, які користуються методом нагрівання яєчок перед статевим актом. Після гарячих ванн сперматозоїди стають мляві й майже не рухливі. Це зменшує шанс для вагітності.

— Сталевари — здорові дебелі дядьки, але мають проблеми із зачаттям. Працюють у розжарених цехах, стоять біля печі. Від постійного перегріву дозрівання сперми не тільки уповільнюється, а може взагалі заблокуватися.

Зараз ви читаєте новину «День для зачаття визначають градусником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі