середа, 16 березня 2011 07:15

Чотири літри трав'яного відвару випивають за раз

Автор: фото: Тамара ТИСЯЧНА
  У вінницькому центрі ”Саттва” Анна Мороз та Тетяна Гилюк роблять пацієнтові масаж усього тіла. Він проходить курс очищення організму від слизу, токсинів і негативу
У вінницькому центрі ”Саттва” Анна Мороз та Тетяна Гилюк роблять пацієнтові масаж усього тіла. Він проходить курс очищення організму від слизу, токсинів і негативу

51-річна Світлана Сич із Севастополя протягом п'яти років лікувала спину у вінницькому санаторії військово-повітряних сил. Лише на деякий час їй кращало.

— Я почала шукати інших методів лікування. Сестра, яка живе у Вінниці, порадила аюрведичну систему панчакарма. Сказала, що оздоровлюся загалом і помолодшаю вдвічі. Так і сталося, — говорить. — Після першого разу особливих результатів не помічала. А вже після другого я стала спокійніша, перестала боліти спина, очистилося обличчя, очі посвітлішали. У мене майже завжди гарний настрій.

Система панчакарма існує чотири тисячі років. Організм очищують за допомогою клізми, інгаляції, блювання, проносних препаратів та п'явок.

— Ці процедури очищують не лише фізичне тіло. На третій день відбувається потужне вивільнення негативу, що назбирується за все життя, — розповідає Інна Горбань, 33 роки, аюрведичний лікар вінницького центру "Саттва".

Процедура триває 14 днів. Починається із промаслювання організму. Щодня протягом тижня людина п'є різні масла. Здебільшого це масло кхі — топлене вершкове масло. Протягом курсу дотримується дієти. Не можна копченого, жирного, гострого, чаю, кави. Пацієнти не курять і не вживають алкоголю.

— До процедур переходимо через тиждень після промаслювання. Починаємо із басті — лікувальної клізми. З її допомогою очищуємо товстий кишечник, де накопичується найбільше токсинів, — каже спеціаліст із панчакарми Тетяна Гилюк, 30 років. — Масляні клізми чергуємо із трав'яними. Одні витягують токсини зі стінок кишечника, інші їх вимивають. Це безпечно, клізми не вимивають флору кишок. Важливо клізми поєднувати із дихальними вправами.

Проносними засобами чистять тонкий кишечник, нижню частину шлунка, печінку, жовчний міхур. Процедуру проводять удома. На ніч випивають касторову олію.

— В Україні майже ніде не проводять чистки тонкого кишечника. Ця процедура є профілактикою сечокам'яної хвороби, запалення печінки, підшлункової, шлунка.

Аби з людини вийшов зайвий слиз, лікарі радять робити масажі грудей, інгаляції, закапувати ніс олією. Уранці пацієнтові дають солодку молочну кашу із трав'яною пастою, яка стимулює блювання. Опісля слід випити 3–4 л відвару трав. У центрі кажуть, процедура м'яка, не напружує.

Про накопичення слизу в організмі свідчать погіршення пам'яті, уваги, закладений ніс, нежить, гайморит.

Кров очищують за допомогою препаратів із п'явок. Людина, у якої є в крові токсини, почувається втомленою, часто нервує, має мішки та синяки під очима, висипи на шкірі. У неї неприємно пахне з рота, ламке волосся, розшаровуються нігті. Наліт на язику та важкість у шлунку після їжі теж свідчать про поганий стан крові.

Зараз ви читаєте новину «Чотири літри трав'яного відвару випивають за раз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі