четвер, 27 березня 2008 17:32

Через рану ока Світлана Бондарева відмовилася від лінз

Киянка Світлана Бондарева, 24 роки, має короткозорість — мінус п"ять. Раніше вона носила лінзи, які не знімають місяць. Після лікування ерозії рогівки ока вдягає лише окуляри.

— Місяць тому в мене випала лінза, я її на ходу впіймала і зразу поклала в контейнер, — згадує невисока шатенка із зібраним у хвіст волоссям. — Наступного дня поїхала в офтальмологічну клініку. Лікарка перевірила око, лінзу і вдягла її мені знову.

За кілька днів жінка відчула дискомфорт в очах. А наприкінці тижня ліве почало боліти й почервоніло. Дівчина знову звернулася до окуліста.

— Лікар сказала зняти лінзу на вихідні й покапати офтадеком і софрадексом. Він такий пекучий, страх! — Світлана примружується. — Сказала, що око було погано зволожене, за вихідні воно відпочине і можна знову вдягти лінзи.

Однак за кілька днів око розболілося ще сильніше. Вночі дівчина не змогла заснути — око нило і сльозилося. Мусила зняти лінзи. Зранку відпросилася з роботи й поїхала до поліклініки у своєму районі.

— Дільничний окуліст виявила ранку в оці. Це вона боліла і не заживала. Якийсь там компонент софрадексу не давав ерозії зажити. Мені виписали два види наших крапель і німецький корнерегель. Він мені найбільше допоміг.

Світлана Бондарева каже, що нині око зажило і не турбує. Але вона вирішила відмовитися від лінз і носити лише окуляри.

Головний офтальмолог МОЗ Сергій Риков пояснив, що софрадекс — це антибіотик. Ним лікують бактеріальні інфекції.

— Це хороший антибіотик, але у Світлани могла бути індивідуальна непереносимість якогось компонента. Одужання залежить від того, чи правильно пацієнтка виконувала приписи лікаря. Але точно сказати, чому ліки не подіяли, зможуть лише в ліцензійному комітеті, там можна замовити експертизу.

Зараз ви читаєте новину «Через рану ока Світлана Бондарева відмовилася від лінз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі