вівторок, 01 березня 2011 00:15

"Біорегулятор": ми лікуємо — ви відпочиваєте

Варикозне розширення вен, трофічні виразки, облітеруючий ендартеріїт. Що спільного у цих діагнозів? За їх наявності пацієнту порадять робити операцію.

Гіпертонія, цукровий діабет першого та другого типів — людям з такими захворюваннями "світить" довічне вживання фармпрепаратів з відповідним навантаженням на печінку та нирки. Що поробиш — підвищені артеріальний тиск та рівень глюкози у крові, якщо їх не коригувати, спричинять значно серйозніші проблеми. Такої думки дотримуються і лікарі, і хворі. Однак в Інституті технологій оздоровлення "Нове у медицині" впевнені, при багатьох недугах допоможе пневмопресинговий масаж, який роблять з допомогою апаратного комплексу "Біорегулятор 004М" — неінвазивний, немедикаментозний сучасний метод лікування.

Упевненість винахідника комплексу, доктора технічних наук Ігоря Таршинова та його однодумців ґрунтується на 18-річному досвіді застосування методу у практиці та висновках численних клінічних досліджень, які провели у провідних медичних закладах України.

А першими фахівцями, що дали зелене світло цьому методу наприкінці 1980-х минулого століття, були московські медики. Вони дослідили реабілітацію жінок, прооперованих з приводу раку молочної залози. Одним з післяопераційних ускладнень є лімфатичний набряк рук, а найефективнішим засобом лікування лімфостазу визнали пневматичну компресію.

— Київські онкологи були приємно здивовані результатом, хоча метод не новий, — розповідає Людмила Таршинова, генеральний директор ІТО "Нове в медицині". — У Німеччині апарат "Лімфомат" застосовують з початку минулого століття. Наш "Біорегулятор" можна назвати продовженням, "славним нащадком", що набагато випередив свого іноземного попередника. До речі, нещодавно в російському місті Обнінськ відбулася конференція флебологів — лікарів, які займаються хворобами судин. Оскільки метод пневмопресингу широко застосовують у багатьох країнах Європи, Японії, учасникам конференції представили порівняльну характеристику апаратів, з допомогою яких запускається лікувальна хвиля. Так от, за співвідношенням ціна-якість перевагу віддали нашому, українському виробу.

— До апарату, який має близько 1000 програм, додається багатосекційна манжета. Нею можна впливати на багато зон тіла. Тиск манжети можна регулювати, масажна хвиля може поширюватися в будь-яких напрямках. При купівлі, з аналогічних апаратів я обрав би цей, він дешевший і багатофункціональний, — вважає флеболог Юрій Парашутін.

Загалом, за кордоном про український винахід знають більше, ніж на батьківщині. Добре знайомі з ефективним впливом "Біорегулятора" навіть тимчасові жителі Антарктиди.

— Працівники антарктичної станції "Академік Вернадський" перебувають в екстремальних умовах, адже на південному полюсі температура мінус 60 градусів. За такої погоди піших прогулянок не здійснити, малорухомий спосіб життя дає свої негативні наслідки. Також не рідкість у працюючих там чоловіків травми — переломи, розтягнення зв'язок, вивихи. Ще одна малоприємна "супутниця" тамтешніх жителів — депресія. При всіх цих проблемах допомагає наш апаратний комплекс, — зазначає Ігор Таршинов.— Більше того, під час полярного дня яскраве сонце та сліпучий сніг негативно впливають на зір полярників, і нам замовили пристрій для впливу на очі, тому ми додали до "Біорегулятора" приставку для тренування м'язів ока.

"Після розриву зв'язок гомілковостопного суглоба в одного з наших працівників завдяки "Біорегулятору" повне відновлення функцій кінцівки, зняття больового синдрому настало вже на 8–10 добу", — пишуть у звіті лікарі станції Моїсеєнко і Китаєв.

Метод пневмопресингу відомий більше як 200 років. Один із провідних фізіологів світу, лікар сім'ї Ульянових Олександр Залманов писав: якщо я міг би регулювати рух крові по судинах, то половину захворювань вилікували б навіть без пігулок, бо в організмі людини "пролягає" 100 тис. км судин. Штучне пришвидшення кровотоку сприяє оксигенації організму, а це дозволяє відновити багато його функцій. Однак у ті часи не існувало апаратів, подібних "Біорегулятору", а тепер, коли є можливість значно ефективніше лікувати складні захворювання, зменшити кількість інвалідів, головна увага медиків спрямована на медикаментозне лікування. Прикладом може служити таке поширене в наш час захворювання, як цукровий діабет. Усі, кому доводиться жити з таким діагнозом, знають, як складно нормалізувати рівень глюкози у крові, з часом доводиться збільшувати дозу інсуліну чи спеціальних таблеток. Оскільки у діабетиків поширені судинні проблеми, а центр "Біорегулятор" має ще одну назву — центр мікросудинної терапії. Тут зацікавилися, чи не можна впоратися з важкими наслідками цієї недуги, такими як ангіопатія ока, діабетична стопа тощо. Клінічні дослідження методу проводили на базі Національної медичної академії післядипломної освіти ім. Шупика. Результати були приголомшливі — 10 сеансів на "Біорегуляторі" знижує добову дозу інсуліну на 6–10 одиниць!

— Виробники інсулінів заробляють великі гроші. Оскільки ми зменшуємо залежність від штучного гормону, на нас не дуже хочуть зважати. При діабеті страждають не тільки судини, а й нирки, підшлункова, "стрибає" тиск, є ризик втрати кінцівок, розвитку сліпоти. А "Біорегулятор" поліпшує самопочуття пацієнтів, стабілізує стан хворих. Тому державі все-таки потрібно звернути увагу на наші напрацювання, — вважає Людмила Таршинова.

Та доки наші можновладці зайняті тендерами з закупівлі фармпрепаратів та контролем їхньої якості, ІТО "Нове у медицині" власними силами пропагандує немедикаментозний метод лікування — у Києві, на вул. Толстого, 9а встановлені апаратні комплекси, де всі охочі можуть відчути вплив штучної хвилі. Як відбувається процес, добре знає заступник генерального директора Валерій Зайцев:

— Методика досить проста. Усі знають, як вимірюється артеріальний тиск — на руку надягають спеціальну манжету. Наша манжета подібна до неї, але значно більша, складається із 10 секцій, пришитих одна за одною. Надягати їх можна на руки, ноги, плечовий пояс, підкладати під спину та інші частини тіла в залежності від призначення лікаря. З допомогою електронного приладу у кожен відсік манжети по черзі нагнітається повітря, утворюється хвиля. В такий спосіб "обробляють" різні ділянки тіла. Під час процедури, яка триває півтори години, можна слухати музику через навушники, словом, почуватися, немов на курорті. А в цей час завдяки хвилі примусово активізується, так би мовити, проштовхування крові та лімфи по судинах. Недаремно існує вираз — "заграла кров у жилах", тобто людина почувається бадьорішою, активною тощо. Нерідко наші пацієнти відзначають: позбулися відчуття втоми, зникло роздратування, а це особливо важливо для тих активних людей, які не мають часу на тривалі відпустки.

В Інститут технологій оздоровлення постійно телефонують охочі придбати апарат, адже при багатьох хворобах їздити на сеанси не просто. Декілька років тому тут розробили маленький апарат "Біо-1".

— Це модифікація великого апарата, — пояснює Людмила Таршинова. — До нього також додається манжета-трансформер. Її можна одягати на руку, ногу, комір. "Біо-1" досліджували у Національному інституті хірургії і трансплантології ім. Шалімова. Звісно, ми рекомендуємо перед купівлею маленького апарата, за наявності системних захворювань, пройти курс лікування на великому під наглядом медиків. Після цього наш фахівець підбере вам програму лікування вдома. Використовувати "Біо-1" слід при облітеруючому ендартеріїті, тромбозі глибоких вен, ангіопатії, лімфостазі верхніх і нижніх кінцівок, остеохондрозі і супутніх йому захворюваннях, для покращення імунітету. До нас багато років поспіль на лікування приїжджала жінка із Магадана. Вона важила 150 кілограмів. У пацієнтки був сильний лімфостаз на ногах. Вони набрякли так, що було важко пересуватися. Після першого курсу, а це 10–15 сеансів, зайву рідину з організму вдалося вивести. Пацієнтці навіть довелося вдягати панчохи для стягування шкіри. Ходити їй стало набагато легше. Наступного року лімфостаз повернувся, хоча вже не був таким сильним. Потім вона придбала "Біо-1", відвезла у Магадан і лікує лімфостаз удома. Це дуже зручно — натягнув манжету і дивишся телевізор. Очевидно, пацієнтці вистачає і маленького апарата, бо три роки ми її не бачили, — згадує Людмила Олександрівна. — А може, з хворобою вона розпрощалася назавжди?

Дослідження вчених показали, що при лікуванні "Біорегулятором" серцево-судинних хвороб, значне полегшення наступає у 82% пацієнтів, при захворюваності опорно-рухового апарату ефективність становить 80%, переферичних судин — 80%, синдромі вегетативної дисфункції — 85%, цукровому діабеті — 75%. Вплив "Біорегулятора" відчула і кореспондент "ГПУ". Її артеріальний тиск був 100x60 мм рт. ст. Усього за 6 хв. впливу манжети-шапочки, яку одягають на голову, тиск піднявся до 105x65 мм рт. ст.

Дію апарата упродовж кількох років вивчає провідний нейропсихіатр країни, професор Анатолій Чуприков. За його даними, серед усіх хворих дітей 85%, крім інших недуг, мають психічні відхилення. 70% випускників шкіл за станом здоров'я не можуть служити в армії — даються взнаки фізичні та психічні вади. На думку вченого, "Біорегулятор" позитивно впливає на психіку дітей, заспокоює нерви.

— Зважаючи на ці напрацювання, ми звертаємося до Міністерства охорони здоров'я з проханням зробити держзамовлення на "Біорегулятори" для спеціалізованих медичних закладів та загальноосвітніх шкіл. Завдяки йому покращуються пам'ять, увага, інтелектуальні здібності, імунна система. Декілька сеансів двічі на рік будуть профілактикою психічних відхилень, — зазначає Людмила Таршинова.

Зараз ви читаєте новину «"Біорегулятор": ми лікуємо — ви відпочиваєте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі