пʼятниця, 23 березня 2018 05:16

Біль у суглобах забере лазер високої інтенсивності

Автор: www.mednean.com.ua
  Ультразвукова терапія знімає больовий синдром, відновлює мікроциркуляцію й рухливість у суглобі. Полегшення наступає після кількох сеансів
Ультразвукова терапія знімає больовий синдром, відновлює мікроциркуляцію й рухливість у суглобі. Полегшення наступає після кількох сеансів

— Коліна крутить так, що ночами спати не можу. Чи то на погоду, чи ще на якусь напасть. До лікаря вже не йду. Щоразу приписує мені одне й те ж знеболення. Буцім я стара, все одно не вилікую, — каже Марія ­Печончик, 68 років, із селища Брусилів Житомирської області.

— Та йде весна, і не вийде сидіти склавши руки. Потрібно картоп­лю витягати з погребу. А потім не зоглянусь, як уже й город треба садити й засівати. Не знаю, що робити з тими колінами.

— Біль у колінах — частий симптом, пов'язаний із постійним навантаженням. Колінні суглоби утримують вагу всього тіла. Рано чи пізно компенсаторні механізми вичерпуються. Відбувається пошкодження і розвивається артрит, — розповідає директор чернівецького медичного центру "Меднеан" 38-річний Андрій Нечай. — Його слід поспішити лікувати, бо сам не пройде.

Артрит — це запалення суглоба, яке виникає при травмах, подагрі чи системних захворюваннях сполучної тканини. Проявляється набряком.

— Особливість хвороби в тому, що коліно більше болить у спокої, переважно вночі. Як тільки людина починає рухатися — біль стихає. Розвивається частіше в молодому віці.

Видів артриту багато, причини в них різні. При ревматоїдному призначають гормональні засоби, при ревматичному — ще й антибактеріальні. При подагричному артриті основою лікування є дієта та препарати, які виводять сечову кислоту.

— Чудовим засобом для зменшення запалення та набряку є ультразвукова терапія. Процедура знімає больовий синдром, відновлює мікроциркуляцію й рухливість суглобу. Полегшення наступає після кількох сеансів.

Обов'язково стимулюють відновлювальні процеси в тканинах лазеротерапією, що зменшує симптоми артриту та покращує стан хряща. Кінезотерапія — лікування рухом, допомагає укріпити м'язовий корсет та покращити кровопостачання. Ці процедури безболісні, безпечні й не займають багато часу.

— При артриті живлення хрящової тканини порушене, тому в суглоб не проникають медикаменти, — пояснює лікар. — Приймати їх немає сенсу. Для відновлення живлення призначають препарати, що розширюють судини та покращують кровопостачання навколо суглоба. Для знеболення і стимуляції регенерації тканин у "Меднеані " застосовуємо лазерну HILT-терапію. Це лазер високої потужності. Він забезпечує надсильну стимуляцію, що прискорює процес одужання та скорочує реабілітаційний період.

Метод відновлює рух та кровопостачання. Покращує проникнення поживних речовин у суглоби за рахунок руйнування відкладень солей.

У медичному центрі "Меднеан" для лікування артриту застосовують також фізіо­терапію.

Зокрема такі процедури: вигрівання парафіном або спеціальними грілками, інфрачервона сауна та світлолікування різними спектрами, лазеротерапія. Також у комплексному лікуванні застосовують мануальну терапію. Лікар руками усуває зміщення та функціональні блоки в суглобах, знімає м'язові спазми, напруження.

— Чи хворітиме людина артритом, залежить від неї. У першу чергу для профілактики треба вести здоровий спосіб життя. Хоча б робити ранкову гімнастику.

Також біль у коліні викликають артроз чи бурсит колінного суглоба — запалення суглобової капсули з припухлістю під чашкою. Травма меніска з хрускотом і гострим болем у коліні. Периартрит — запалення сухожилля на внутрішній поверхні колін. Біль через порушення кровопостачання, що виникає переважно в підлітковому віці, коли кровоносні судини не встигають за ростом кісток. Точний діагноз може поставити тільки ­лікар.

Медичний центр розташований за адресою: м. Чернівці, вул. Прип'ятська, 6а. Тел. 0(96) 923 25 33.

www.mednean.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Біль у суглобах забере лазер високої інтенсивності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі