четвер, 15 червня 2006 18:55

Безконтактний масаж лікує параліч

Автор: фото з архіву лікаря
  Фен Ши Ій лікує одну з перших своїх пацієнток 15 років тому
Фен Ши Ій лікує одну з перших своїх пацієнток 15 років тому

Лікар Фен Ши Ій, 66 років, невисокий, засмаглий чоловік, уперше в Україну приїхав 1991-го. За програмою обміну лікарів він потрапив у Донецьку міську лікарню. Тоді вразив вітчизняних медиків небаченою методикою — безконтактним енергетичним масажем.

— Оця дівчинка — одна з перших пацієнток у Донецьку, — Лю Чень, учениця майстра, показує фото у великому альбомі. — Вона мала параліч, дуже погано ходила. Учитель працював з нею рік, ставив голки і масажував. Нині — доросла жінка, про дитячу кульгавість і не згадує.

Фен Ши Ій ствердно киває головою. Сам він мало говорить російською, але все розуміє. Де треба — щось швидко додає китайською, і Лю Чен перекладає:

— Пацієнтів було багато, це була новинка, — пригадує лікар. — Приходили з онкологією, проблемами щитовидної залози, задавненими жіночими хворобами.

Незвичною методикою цікавилися і лікарі. Розпитували, пробували перейняти. А на огляд приїздили не лише з області. Були німці. Про майстра вони дізналися від знайомих, які вчилися у нього китайської медицини.

— Спочатку передали фотокартку, — розповідає Ши Ій. — По ній я побачив, що у чоловіка проблеми із підшлунковою залозою. До цього німецькі лікарі рік не могли знайти причину поганого самопочуття хворого. Недуга була у запущеному стані — рак.

Німецькі лікарі рік не могли знайти причину поганого самопочуття хворого

Лікує майстер китайської медицини безконтактним масажем. Хворий лягає або сідає на диван, а Фен Ши Ій проводить руками вздовж тіла, не торкаючись. Щоб зосередитися, читає вголос давні молитви і мантри. Каже, цілюща енергія — довкола нас, треба вміти взяти її від природи, просто дивлячись у вікно.

— Я пропускаю її крізь себе і передаю пацієнтові. Що сильніша хвороба, то більше у нього відчуттів: тепло, холод, поколювання, мурашки по шкірі.

У столицю переїхав три роки тому, як вийшов на пенсію. Адаптуватися йому допомагає учениця з китайської медицини Лю Чен. Лікар каже, тут дуже зелено, багато дерев, але люди зовсім не займаються своїм здоров"ям.

— Замість того щоб вранці вийти у парк і зробити зарядку, вигулюють там собак. Тому вже у 35 років мають проблеми зі здоров"ям: болить спина, шлунок, застигли м"язи.

Як знайти

Записатися на прийом до лікаря можна за тел.: 8 050 987 37 58. Домовлятися з ученицею майстра Лю Чен

Зараз ви читаєте новину «Безконтактний масаж лікує параліч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі