четвер, 26 серпня 2010 18:27

Бактерії на грошах швидко гинуть

Через гроші не передаються інфекційні захворювання. До такого висновку дійшла група вчених із 10 найбільших університетів світу. Для дослідження взяли 1280 банкнот різного номіналу із барів і кафе в Австралії, Великої Британії, Ірландії, Китаї, Мексиці, Нідерландах, Новій Зеландії і США.

— На жодній із купюр ми не виявили небезпечної для здоров"я людини кількості патогенних бактерій, — каже доктор Франк Фрізекооп, мікробіолог із австралійського університету. — Найменшу кількість мікробів зафіксували на мексиканських, австралійських і новозеландських грошах. Купюри цих країн виготовляють на основі полімерів, а не бавовни.

Вчені підтвердили, що у багатих державах на купюрах живе менше бактерій. У бідних для виготовлення нових банкнот немає коштів. Тому їх використовують у вжитку, доки не зітруться.

Досі лікарі запевняли, що через гроші можна заразитися туберкульозом, грипом, тонзилітом й іншими вірусними хворобами.

Інфекціоніст білоцерківської дитячої лікарні Олеся Гінка, 26 років, каже, що підчепити хворобу через гроші важко:

— Це те саме, що ручки в метро, вхідні двері. Якщо хворий на них начхає, а здоровий доторкнеться і не помиє після цього руки, скоріше за все, він захворіє. Бактерії на грошах швидко гинуть.

Зараз ви читаєте новину «Бактерії на грошах швидко гинуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі