четвер, 18 червня 2009 17:01

Астму лікують на глибині 300 метрів

Астму лікують на глибині 300 метрів

"Моя дитина часто лікується в лора. Нам порадили поїхати —  до моря. Підкажіть адресу санаторію "Дружба" біля Ялти, де лікують ароматерапією".


Листа на сайт www.gazeta.ua написала Оксана Богданець


Відпочинок біля моря корисний для тих, хто страждає на хвороби носа, горла, легенів. Морське повітря насичене морською сіллю, містить активні речовини водоростей, іони натрію, калій, йод, магній. Особливо добре для здоров"я перебувати на узбережжі в негоду.

"Дружба" — це відділення санаторію "Курпати" у селищі Гаспра біля Ялти. Тут лікують нетуберкульозні недуги органів дихання, є спецкурс ароматерапії. Санаторій розташований на Алупкинському шосе, 12а. З Ялти туди можна дістатися автобусом N29. Їхати до зупинки "Курпати". Денне перебування в двомісному номері влітку коштує від 450 грн на добу.

Хворим на туберкульоз і важкі дихальні недуги радять пройти курс лікування у санаторіях міста Старий Крим, що в глибині півострова. Клімат тут сухіший, повітря — лісове, степове й морське.

Астми, бронхіти, запалення легенів лікують у соляних печерах або шахтах, розташованих на глибині 200–300 м. Повітря тут насичене хлоридом натрію, який відновлює слизову оболонку, пом"якшує кашель. Через це оновлюються легені. В шахтах стала температура повітря 22–23°С.

В Україні пройти курс лікування сіллю можна в санаторії "Соляна симфонія" в місті Соледар на Донеччині. Лікування на день без їжі та проживання коштує від 155 грн. При санаторії "Перлина Карпат", що в селі Карпати Закарпатської області, є соляна печера. Тут лікування коштує 40 грн на добу.

Хворим на туберкульоз у відкритій формі, епілептикам й вагітним відпочинок у таких санаторіях протипоказаний.

Зараз ви читаєте новину «Астму лікують на глибині 300 метрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі