понеділок, 01 вересня 2008 14:45

Антон Запорожець вилікував астму коренем синюхи

Автор: фото: Олена ЛІЛА
  Антон Запорожець із Черкас вирощує синюху. Рослина нагадує папороть. Для лікування тяжкої форми астми потрібен кілограм коріння
Антон Запорожець із Черкас вирощує синюху. Рослина нагадує папороть. Для лікування тяжкої форми астми потрібен кілограм коріння

Черкащанин 95-річний Антон Запорожець 1970-го захворів на астму. Чоловік працював геологом у Магаданській області Росії. Хвороба дошкуляла три роки. Сибіряки порадили лікуватися коренем синюхи.

Стукаю у вікно старої хати. За деякий час виходить господар із двома ціпками. Сорочка охайно зашита. Голосно питає, чому третій день не приношу газету "Комуніст". Дізнавшись, що я не листоноша, запрошує до двору.

— Тоді я переболів грипом, — згадує про хворобу Антон Матвійович. —  Після цього з"явилися хрипи, кашель, свистіло у грудях. Це страшна хвороба, серед ночі схвачує, нічим дихать. Кашляв — аж задихався, так душило. У газеті "Труд" була стаття, що професор Бутейко лікує всі хвороби дихання. Поїхав до нього в Новосибірськ, там було ще чоловік 10. Учив нас, як дихати. Тільки за час лікування нікому легше не стало.

Каже, що лікувався в лікарні, у знахарів і цілителів. Та марно. Коли приїхав додому, почав розробляти свій метод дихання: пив настоянку з синюхи. На третій день чоловікові стало краще, поступово перестав вживати ліки.

— Синюху привіз із Магаданської області, посадив у дворі, — показує на кущі, схожі на папороть. — Ще їв часник із яловичим жиром або яловичу тушонку. В однієї жінки була астма, теж після застуди. Її легені були наче зацементовані, не могла дихати. Давав пити синюху по півстакана за раз. Так у неї з легень за день виходило до трьох стаканів гною, цілими вєрьовками. Легені очистилися, тільки дихала ротом, то я їй порадив свій метод.

Корінь синюхи чоловік дрібно січе ножем. Столову ложку заливає окропом, настоює 1–2 год. Каже, приймати потрібно по столовій ложці за годину після їжі. Може розпочатися раптовий приступ кашлю. Потрібно закрити рот і ніс, не давати кашляти. Тримати доти, доки є сила. Потім поступово відкривати ніс. Спочатку одну ніздрю, потім другу. Такі вправи слід робити 10–30 разів на день. Траву можна приймати при кожному приступі. Під час лікування слід відмовитися від алкоголю.

Хвалиться, що проживе до 150 років

— Насіння рослини сію на зиму. Перший рік зрізаю листя, щоб росла в корінь. На другий рік треба у травні викопати. Стебла промиваю, сушу й ріжу. Заварюю як чай із липовим цвітом, добре чистить кров.

Хвалиться, що проживе до 150 років.

Сушене коріння синюхи перекупники продають на базарах навесні. В аптеках його немає, бо в Україні рослина не росте.

— Раніше продавав, бо садив багато. Щоб вилікувати тяжку форму астми, треба купити до кілограма коріння, — розказує Антон Запорожець. — Якщо людина хворіє більше 10 років і постійно приймала ліки, треба поступово зменшувати дозу таблеток, щоб потім відмовитися від них.

Виходжу з двору. Під тином стоїть сусідка Галина. Питає, звідки приїхали.

— До нього багато приїжджало людей. Листи слали із Криму, Латвії, Росії. Брав за пучку насіння 5 гривень, — розповідає. — А в мене якось захворіла невістка, поклали її в лікарню, щось із бронхами було. Приписали ліки, балончик, бо важко було дихать. От, думаю, дай спробую, що ж то за трава у Антона! Ви знаєте, дійсно, і тижня не пройшло, як вона викинула той балончик. І по цей час.

Зараз ви читаєте новину «Антон Запорожець вилікував астму коренем синюхи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі