четвер, 04 березня 2010 19:42

Аналіз крові коштує 120 гривень

Аналіз крові можна робити на комп"ютері. Визначення одного показника — займає хвилину. За годину пацієнт отримує роздруківку 60 показників.

— За допомогою цього пристрою на високому рівні діагностують захворювання печінки, підшлункової залози, нирок, порушення обміну речовин, — пояснює завідувач лабораторії курорту "Миргород" Іван Андрущенко, 62 роки. — У маніпуляційному кабінеті здійснюють відбір крові, з якої центрифугуванням отримують сироватку. Скільки показників і відносно яких органів знімати, вирішує пацієнт.

— Моя мама два роки тому потрапила в Миргород. Там якраз купили аналізатор, він знімав 22 показники. Традиційно кров провіряють по чотирьох показниках. Вона зробила аналіз. Знайшли гінекологічну хворобу. Завдяки ранній діагностиці вже вилікувалася, — розповідає Тетяна Соловйова, 32 роки. — Я хворію бронхітом. Днями їздила до мами в гості, ходили в санаторій. Із лікарями вирішили, які показники крові зняти, та який курс лікування потрібен. У нас у Житомирі подібне обстеження не роблять.

Мама зробила аналіз. Знайшли гінекологічну хворобу

— Була в Києві в клінічній лабораторії, то такого аналізатора там теж немає. За результатом аналізу крові, не пам"ятаю чи по чотирьох, чи по п"яти параметрах, прийшлося йти наступного дня, — додає миргородка Світлана Блажко, 33 роки. — Їмо хімію, п"ємо отруту, екологія не балує. За здоров"ям треба слідкувати як ніколи, щоб не пропустити якоїсь патології. Тут захворювання виявляють на самій ранній стадії.

Діагностику крові найчастіше роблять, щоб перевірити стан нирок, печінки, порушення вуглеводно-білкового чи жирового обміну. Відпочивальників із направленням на лікування діагностують безплатно. Для інших дослідження по 60 показниках крові коштує приблизно 120 грн.

Зараз ви читаєте новину «Аналіз крові коштує 120 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі