Кажуть, що у яблучній насінині є речовини, які запобігають раку. Але треба з"їдати не більше чотирьох на день, бо там міститься синильна кислота.
— Насіння яблук навряд чи запобігає появі ракових клітин, — каже лікар-мамолог Черкаського онкодиспансеру Володимир Кушнір. — Хоча яблука корисні всім. Їх слід їсти при порушенні роботи кишечнику, захворюваннях печінки й нирок, коли організму бракує заліза. В яблуках є вітаміни й пектин, який виводить шлаки. Це один із найдоступніших фруктів.
Але синильна кислота, що міститься в насінинках, справді небезпечна для організму, отруйна, каже Володимир Кушнір.
Та лікарі вважають, що п"ять-шість яблучних насінинок не зашкодять людині.
×
Коментарі
1