понеділок, 02 травня 2016 06:15

4 травня остерігайтеся опіків

Медичний гороскоп на травень

01–03 Зростає внутрішня тривожність. Складно утримувати емоційну рівновагу. Літніх людей непокоїтиме безсоння. Розпочинайте день з контрастного душу. Перед сном розслабтеся у ванні.

04–05 Будьте обережні поблизу відкритого вогню. Остерігайтеся опіків. Не перегрівайтеся в лазні чи сауні. Не вживайте алкоголю. Судини можуть не витримати різких перепадів кров'яного тиску.

06–07 Молодик. У роботі ендокринної системи можливі збої. Діабетики повинні дотримуватися дієти. ­Загостряться хвороби щитоподібної ­залози. У жінок порушуватиметься ­менструальний цикл.

08–09 Більше гуляйте на свіжому повітрі. Займіться аеробікою. Пограйте у теніс, бадмінтон. Ефективна буде ароматерапія. Не варто робити операції на органах дихання.

10–11 Важлива профілактика хвороб органів травлення. Подбайте про здорове харчування. Голодувати у ці дні не можна. Ідіть до стоматолога. ­Лікування і протезування зубів пройде вдало.

12–13 Найвразливіша – сер­цево-судинна система. Уникайте стресових ситуацій. Знижуйте фізичні навантаження. Кардіологічним хворим слід мати при собі ліки. Можливі судоми.

14–16 Шкіра потребуватиме ­дог­ляду. Захищайте її від впливу нега­тивних зовнішніх факторів. Підберіть нову косметику. Видаляйте мозолі та бородавки. Масажуйте стопи під час ­вечірньої ванни.

17–18 Активізується утворення піску й каменів у нирках. Пийте більше води. Можливе загострення ци­ститу. Вагітні жінки мають більше відпочивати, аби не провокувати передчасних пологів.

19–21 Відкладіть планові операції. Важко переноситимете наркоз. Токсини повільно виводитимуться з організму. Запобігайте можливим отруєнням. Легко підхопити венеричну хворобу.

22–23 Місяць уповні. Імунітет знижений. Організм слабко протистоятиме інфекції. Менше контактуйте із хво­рими. Вдалий час для відновлення рухливості суглобів після травм.

24–26 Ваші кістки потребують мінералів. Не відкладайте лікування остеопорозу. Не вживайте надто гарячих чи холодних страв. Це спричинить руйнування зубної емалі. Зростає ламкість зубів і нігтів.

27–28 Знижується гострота зору. Подбайте про освітлення робочого ­місця. Замініть відпочинок перед екраном телевізора на прогулянку. Не читайте перед сном. Лікуйте очі. Не час робити офтальмологічні операції.

29–30 Відмовтеся від важкої та жирної їжі. Перейдіть на овочеву й фруктову дієту. Перевіряйте сумісність лікарських препаратів. Не допускайте передозування.

31 Зростає ймовірність побутового травматизму. Захищайте голову. ­Дотримуйтеся правил безпеки при ­роботі з інструментами. Непокоїтиме головний біль. Майте при собі знеболювальне.

Зараз ви читаєте новину «4 травня остерігайтеся опіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі