Лазерне лікування глаукоми дає тривалий результат

Автор: ФОТО НАДАЛА КЛІНІКА ”ІРІС”
  Процедура лазерного лікування триває сім хвилин. Після втручання пацієнту на місяць призначають краплі
Процедура лазерного лікування триває сім хвилин. Після втручання пацієнту на місяць призначають краплі

Процедуру проводять безкровним методом

— Катаракта і глаукома загострилися 2016-го. Тоді в АТО загинув син Валерій, пролила багато сліз, — розповідає полтавка 76-річна Марія Боняківська. — Знайома волонтерка повела в клініку "Іріс" на обстеження. Там сказали, що треба оперуватися.

В офтальмологічному центрі "Іріс" Марії Карпівні одночасно прооперували катаракту та глаукому. Цей метод запатентувала головний лікар клініки Тетяна Д'яконова.

— Якщо катаракту можна успішно лікувати, то глаукома — невиліковна хвороба, її не позбутися повністю. Найгірше — завжди прогресує, — говорить офтальмолог вищої категорії Тетяна Д'яконова. — Ми мусимо зробити так, щоб цей процес тривав повільно й людині вистачило зору до кінця життя.

З глаукомою бореться весь світ. Недуга має багато причин розвитку. В офтальмологічному центрі "Іріс" у Полтаві її лікують безкровним і безболісним методом.

— Мені добре пролікували катаракту, — про­довжує Марія Боняківська. — Але маю підвищений тиск, глаукома почала повертатися. Відчула, що погіршується зір, давить очі, постійно боліла голова. Спасибі Тетяні Вікторівні, мене регулярно запрошують на обстеження, спостерігають за станом очей. Недавно знову пролікували глаукому — інноваційним методом. Результат одразу відчула. Це небо й земля — до та після лікування.

— Стежимо за новими технологіями, — каже Д'яконова. — Як тільки в Україні реєструють найсучасніше обладнання, закуповуємо його та впроваджуємо в роботу. Цього року з'явився новий лазер фірми "Квантал медікал". Ефективне лікування глаукоми проводимо без втручання в порожнину ока. Такий лазер — п'ятий в Україні. Пацієнт нічого не відчуває. Лазер має дві дії: залежно від форми хвороби та стадії, виконуємо стимуляцію чи фотокоагуляцію.

Пацієнтів повністю обстежуємо. Для цього маємо 18 апаратів. На відміну від більшості клінік, у нас не тільки комп'ютерна, а й лазерна діагностика. Відрізняється колосальною точністю. Лише маючи на руках усі дані, вирішуємо, яке лікування допоможе пацієнту.

Операція триває 7 хв. Після цього призначають краплі. Огляд наступного дня, тоді через тиждень протягом місяця.

— Наша клініка регулярно обстежує пацієнтів з глаукомою. Тому що хворобу треба контролювати — навіть за пів року вона може прогресувати.

— В "Ірісі" відчуваю турботу на кожному кроці. Є з чим порівнювати — до 2016 року була в багатьох клініках Полтави, Києва й Одеси, — додає Марія Боняківська. — Після операції мені викликали таксі. Коли машина приїхала, співробітниці провели до ліфта, допомогли вийти й посадили в авто. Вдячна за це. А ще приємно, що всі послуги для мене — безкоштовні.

В офтальмологічному центрі "Іріс" безкоштовно лікують учасників АТО/ООС і батьків загиблих на Донбасі українських захисників. Направлення на обстеження не потрібне.

Прийом відбувається за попереднім записом. Тому в центрі "Іріс" ніколи не утворюються черги.

— Дотримуємося стандартів, установлених для медичних закладів. Маємо надсучасну систему вентиляції, що подає тільки стерильне повітря. Кожному пацієнтові видають захисний одяг.

Головний лікар центру Тетяна Д'яконова зробила понад 40 тисяч операцій

Крім лікування катаракти та глаукоми, в клініці "Іріс" пропонують ще такі послуги: лазерне й хірургічне лікування глаукоми, терапевтична корекція зору в дітей лінзами PARAGON (США), лазерне лікування сітківки при цукровому діабеті.

Клініка "Іріс" почала працювати 2016 року. Головний лікар центру Тетяна Д'яконова зробила понад 40 тисяч операцій.

Офтальмологічний центр "Іріс" розташований за адресою: м. Полтава, вул. Миколи Дмитрієва, 6д (колишня вул. Володарського, територія Полтавської центральної районної лікарні). Попередньо записатися на консультацію можна за тел.: 0(532) 69 71 70, 0(66) 19 73 031.

Ліц. МОЗ на медичну практику №47 від 28 січня 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Лазерне лікування глаукоми дає тривалий результат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі