неділя, 24 квітня 2016 20:08

З'ясували причину сварок у парах

З'ясували причину сварок у  парах

Дослідження Бейлорского університету показало, що найчастіше чоловіки і жінки в парі сваряться через небажання віддавати партнеру контроль над ситуацією, передає The Star.

Це довело опитування 455 пар одружених людей віком 18-77 років. В шлюбі учасники опитування перебували від року до 55 років. Учених цікавило, на що розраховували учасники дослідження, коли справа стосувалася сварок (незначних і серйозних).

На першому місці виявилося бажання отримати контроль над ситуацією. Питання виникають, коли потрібно приймати якесь рішення. Далі по списку йшли: один партнер дає другому більше свободи, визнає свою провину, поважає чужу точку зору і йде на компроміс. У будь-якому випадку, все впиралося у втрату або набуття свого статусу у стосунках. Якщо людину критикують, це удар по його статусу. Єдине, чого він хоче, - щоб партнер відступив.

Ще серед відповідей були прояв зацікавленості та вникнення у проблему, відмова від змагальності в рамках стосунків. Люди хотіли більше спілкуватися, і їм не вистачало проявів симпатії. Але, що дивно, найрідше вони очікували вибачень.

Читайте також: Учені назвали головних "убивць" любовних стосунків

Зараз ви читаєте новину «З'ясували причину сварок у парах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі