понеділок, 21 жовтня 2013 13:09

Переконані холостяки не зустрічатися з жінками довше, ніж півроку

Переконані холостяки не зустрічатися з жінками довше, ніж півроку
Фото: lady.tochka.net

З кожним роком в Україні зростає кількість холостяків. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла психолог Валентина Домська.

"Особливо стрімко кількість самотніх зростає у великих містах, - каже Валентина Іванівна. - Чоловіки свідомо жертвують сімейним життям заради кар'єри. Ми переймаємо досвід європейських країн. Найбільше холостяків зараз у Німеччині, Данії і Норвегії. Одні свідомо уникають тривалих стосунків з жінками, інші панічно бояться прив'язатися до однієї партнерки. Декому не пощастило знайти собі пару замолоду. Дехто свідомо захищав свою міфічну свободу".

За словами Домської, після 30-35 років холостяки перетворюються на справжніх противників стосунків і шлюбу.

"Марно стараються ті жінки, які придумують хитрі ходи та будують стратегії, щоб затягнути холостяка під вінець. Чоловік, який 30 років присвячував час та увагу собі коханому, навряд чи зможе узяти на себе відповідальність за іншу людину. Як правило, стосунки з жінками у холостяків не затягуються довше, ніж на півроку. Вони намагається довго не зустрічатися з однією жінкою, аби не прив'язатися до неї і випадково не піддатися чужому впливу".

За спостереженням психолога, самотній спосіб життя обирають як мамині синки, так і ті, хто не доотримав батьківської уваги.

"Одні не одружуються, бо жодна з претенденток на їхнє серце не пройшла мамин відбір, тому не достойна бути його дружиною. Другий тип чоловіків боїться зустріти дружину, схожу на свою маму, яка все життя пиляла батька. Психологічно він не хоче повторити його долю. Є холостяки, яких я називаю обпеченими. Такі мали негативний досвід з жінками в юності: пережили зраду чи приниження в інтимному плані", - пояснює сімейний психолог.

До 52 років холостякував Дмитро Ярош з міста Дубно на Рівненщині. У вересні він взяв шлюб з рівнянкою Оксаною.

"Не думав, що ми поберемося, - розказує Дмитро Олексійович. - Ще в травні заставив Оксану до мене речі перевезти. У серпні Оксана сказала, що вагітна. Пішли до РАГСу, заяву подали. Тепер всі чекають Нового року, а я 8 Березня. Тоді Оксані ставлять термін народжувати. Усі родичі сумнівались, що мене хто-небудь у шлюб затягне. Мама просила не приводити додому жінок. Їй набридло щомісяця з новою знайомитися".

До цього довше, як півроку, Дмитро Ярош з жінками не зустрічався.

"Не женився, бо спочатку не було куди жінку вести. Знав, що жодна з моєю мамою не зживеться, - пояснює колишній холостяк. - Коли свою квартиру отримав, почав з Любою жити. Вона дуже дітей хотіла, хоча собі раду не могла дати. На роботу йти не хотіла, бо звикла жити за рахунок чоловіка. Потім ще з 5 зустрічався, але зжитися не могли. Після 40 років вирішив, що буду жити сам".

Зараз ви читаєте новину «Переконані холостяки не зустрічатися з жінками довше, ніж півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі