понеділок, 01 квітня 2013 16:14

Стало модним одружуватися після народження дітей

Стало модним одружуватися після народження дітей
Психолог радить жінкам не затягувати стосунки і не погоджуватися на життя у цивільному шлюбі протягом багатьох років. Фото: vkurse.ua

Все більше пар одружуються після того, як стануть батьками. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла психолог Вероніка Кравець.

"Раніше таке поняття як весілля після народження дітей нашим суспільством не сприймалося взагалі, - говорить Кравець. - Але з кожним роком особливо у Києві така тенденція стає популярною. Тепер пари не біжать до РАЦСу, коли молода через животик не влазить у весільну сукню. Шлюби укладають після хрестин".

За словами психолога, чоловіки не поспішають вести до шлюбу вагітних дружин з багатьох причин.

"Дехто боїться самого факту, що скоро стане батьком, - говорить Вероніка. - Чоловіку треба час усе обдумати та осмислити, звикнути до думки про батьківство. Інші бояться відповідальності, не впевнені, що зможуть матеріально забезпечити дружину і дитину".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна людина вважає іншу своєю власністю

Невизначеність і нерішучість з боку чоловіка, часто завдає багато шкоди вагітній мамі.

"Жінка не відчуває опори, не є впевненою у завтрашньому дні. Не у всіх чоловіків вистачає мужності взяти шлюб. Багато хто рве стосунки і зникає ще до того, як жінка потрапить у пологовий".

Психолог радить жінкам не затягувати стосунки і не погоджуватися на життя у цивільному шлюбі протягом багатьох років.

Киянин Костянтин Ліцевич з цивільною дружиною Мирославою планує побратися після хрестин свого сина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про кількість дітей треба думати до одруження

"Ми планували одружитися, коли дружина була на сьомому місяці, - згадує Костянтин. - Хотіли розписатися 15 березня. Викликали таксі, щоб їхати у РАЦС, а поїхали в роддом. Казав мені друг, щоб я з весіллям не затягував, бо прийдеться в один день з хрестинами справляти".

Пара зустрічалася півтора роки.

"Коли у серпні Мирося завагітніла, ми стали жити разом, - каже чоловік. - Не чекали, що дитина на сьомому місяці народиться. Лікар ставив орієнтовну дату пологів на 5-7 травня. Жінка народила за 40 хвилин. Я з роддому поїхав до друзів у ресторан. Офіціанти дивувались, чого я за столиком для наречених сидів один. Думали, мене жінка в день весілля покинула".

Взяти шлюб молодята планують після того, як породіллю з немовлям випишуть з пологового.

Зараз ви читаєте новину «Стало модним одружуватися після народження дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі