четвер, 24 листопада 2011 14:43

Ранній сексуальний досвід створює проблеми у дорослому житті

Ранній сексуальний досвід  створює проблеми у дорослому житті

48-річний сексолог-андролог Юрій Засєда розповів кореспонденту журналу "Країна", що надто ранній сексуальний досвід недобре впливає на психологію людини.

"Вважають, що для хлопчика зараз цілком прийнятно починати у 13-14 років, - каже медик. На Русі нормою був контакт 15-річного з 12-річною. За сьогоднішніми мірками це — злочин.

Біологічно й хлопчики, і дівчата дуже рано готові до статевого життя. У кожної дитини це індивідуально, але загалом ідеться про період між 8 та 14 роками".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секс до 15 років гальмує розумовий розвиток

Краще, аби перший секс відбувся пізніше, коли психіка більш зріла. Проте підлітки мають самі визначити: схильні вони починати чи ні. На форумах часто пишуть: "Чи можна мені в 12 років жити статевим життям?", "Чи не пізно починати в 20 років?" Ніколи не відповідаю конкретно. Пояснюю: "Розберись у собі сам. Запитуєш, "чи можна"? Значить, не готовий". Якщо хлопець чи дівчина мають велику потребу в сексі, не чекатимуть порад. А реалізують власне лібідо.

Здобути надто ранній сексуальний досвід підштовхує оточення. Ще впливає генетика, раціон. Що саме дивиться дитина, із ким спілкується на еротичні теми. Готовність до першого акту залежить від інформації. У місті підлітки мають більше доступу до неї, тому активніші в сексі. Дізнаватися про стосунки з порнографії - небезпечно для дитини. Формується вульгарне уявлення про відносини, виникають стереотипи про швидкість акту, попередні ласки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почали продавати презервативи для дітей

Теоретично, надто ранній сексуальний досвід не має погано вплинути на доросле життя людини. Але зазвичай усе буває навпаки. Через нерозуміння природи сексу дівчина скаже: "Мені було огидно й боляче". Хлопець із сильною психікою забуде ці слова. А інший, не впевнений у собі, може назавжди втратити ерекцію. Сьогодні я лікував 30-річного пацієнта. Партнерка висловила йому невдоволення після першого сексу. Досі не може кохатися, п'є.

Зараз ви читаєте новину «Ранній сексуальний досвід створює проблеми у дорослому житті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі