вівторок, 29 травня 2007 15:40

Навчитися різьби по дереву можна через Інтернет

Автор: фото: reuters/Ilya Naymushin
  Російський майстер-самоучка Євген Смолик усе в будинку вирізьбив власноруч
Російський майстер-самоучка Євген Смолик усе в будинку вирізьбив власноруч

Меблі для власної хати в сибірському селі Ірбейськоє Євген Смолик вирізьбив власноруч. Чоловік — самоучка, будинок оформив за мотивами казок.

Різьбленням оздобив вікна, хвіртку та огорожу навколо будинку. Годівничку для птахів прикрасив одноокими піратськими головами. Годинник у спальні — як портрет Петра Великого. На стінах різьблені портрети співаків Розенбаума, Цоя, Бутусова та Висоцького.

Хист до різьбярства є й у сина Олександра — напарника Євгена. Чоловіки мають багато замовлень, тому працюють щодня.

В Україні різьблені дерев"яні меблі та предмети декору виготовляє черкаська компанія "Технодеревокомплект". Різьблення виконують машини. Спочатку в комп"ютер заносять малюнок. Його вирізає станок.

Магазини з готовими меблями "Технодеревокомплекту" є майже в усіх обласних центрах України. Кухонні столи коштують 430–1100 грн. Журнальні — 550–700. М"який куточок у кухню обійдеться у 1500 грн. Елементи оздоблення дорожчі — 15 грн за квадрат 10х10 см.

Спеціаліст із Криму Георгій Сущевич на своєму сайті www.woodcarver.narod.ru дає уроки різьбярства — з фотографіями та докладними описами. Роботи майстра можна купити. Кухлі для пива коштують до 100 грн, столик —1000, сувенірна обробна дошка — 60 грн.

Зараз ви читаєте новину «Навчитися різьби по дереву можна через Інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі