вівторок, 21 квітня 2009 17:18

Катерина Мазур три дні збирала мох для килимка

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Флористка Катерина Мазур декорувала стіл килимом із лісового моху, що нагадує футбольне поле. Розмітку виклала ромашками. Над екзаменаційною роботою з флористики працювала місяць
Флористка Катерина Мазур декорувала стіл килимом із лісового моху, що нагадує футбольне поле. Розмітку виклала ромашками. Над екзаменаційною роботою з флористики працювала місяць

Флорист Катерина Мазур, 19 років, зробила 1,5-метровий килимок із моху у вигляді футбольного поля. Розмітку виклала ромашками. Роботу показала на виставці з флористики і ландшафтного дизайну "Фловерс енд Хортеч" у Києві.

Дівчина займається оформленням квітами шість років. Навчалася в Академії флористики Наталії Агеєвої. Футбольне поле з моху — її екзаменаційна робота. Збирається працювати у галузі флористики й екологічного дизайну.

— Мох збирала у лісі три дні, — розповідає Катерина Мазур. — Щоб не в"яв, поставила в губку-оазу. Вона зберігає вологу. Якщо килим раз на два дні збризкувати, він лишатиметься живим упродовж кількох тижнів. Потрібно лише міняти ромашки, бо швидко в"януть.

Килим виготовляла місяць. Його Мазур не продає.

За кордоном живі композиції використовують у кімнатах відпочинку офісів. Жива оаза допомагає зняти стрес і напругу.

Раніше швейцарська дизайнерка Нґуен Ла Чанх зробила з моху килимок для ванної кімнати.

Він складається із 70 круглих сот, наповнених землею. Соти з мохом дизайнер вставила в пінопластову основу. В них росте мох. Рослини з часом розростаються. Килим не в"яне, бо на нього потрапляє вода з душу.

Килимок не пахне.

Жінка також створила зелену підставку для ложок. Її основа обвита петрушкою. Її можна зривати та їсти.

Сьогодні швейцарська дизайнерка шукає фірму, яка вкладе кошти у виготовлення живих килимків. Орієнтовна вартість новинки становить 220 фунтів, це близько 2270 грн.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Мазур три дні збирала мох для килимка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі