середа, 18 липня 2007 14:46

Бритва на батарейках голить із піною

51-річний киянин Сергій Овдієнко у вересні їде до Криму відпочивати "дикуном". Вирішив купити бритву на батарейках. Удома чоловік теж голиться електробритвою, бо від станка на шкірі має висип.

Київські магазини пропонують чотири моделі таких бритв. Їх роблять три компанії — "Браун", "Панасонік" і менш відома "Ремінґтон".

— Бритви на батарейках вважаються дорожніми, — каже 22-річна Марія Сірізінська з "Ельдорадо" на Глибочицькій. — Їх купують автомобілісти і туристи. Коли нема як заряджати акумулятор, така бритва буде знахідкою. На передній панелі є лампочка-індикатор. Вона світиться тьмяніше, коли заряд закінчується. Від двох батарейок прилад працюватиме годину-півтори.

У "Ельдорадо" продають одну батарейкову бритву — "Браун" для сухого гоління. Її голівку-сіточку можна чистити у воді. Є висувний тример, щоб підрівнювати вуса й бороду.

У столичних "Фокстроті" і "Мегамаксі" є дві бритви японської фірми "Панасонік". Вони теж, як і "Браун", невеличкі. За 97 грн — з однією бритвеною системою. Модель з двома голівками обійдеться на 30 грн дорожче.

Від двох батарейок працюватиме годину-півтори

— Машинки для вусів чи скронь у "Панасоніках" нема, — каже продавець "Фокстроту" Наталія Федюніна, 23 роки. — Зате є функція гоління різного типу щетини — м"якої або жорсткої. При правильному режимі голитиме чисто й не подразнюватиме шкіру.

У свого американського приятеля, 60-річного Павла, Овдієнко бачив бритву на батарейках фірми "Ремінґтон". Той купував її в Німеччині 20 років тому. Прилад поміщається в кишені — за розміром менший від фотоапарата-"мильниці". Бритву "Ремінґтон" можна замовити в Інтернет-крамниці www.medex.com.ua. Продають їх і в кількох торгових точках по Києву.

— Я був у справах на Львівській площі. У Будинку одягу є точка "Ремінґтон", — розповідає Сергій Овдієнко. — Але там продавали тільки машинки для підстригання. Продавець Лілія підказала, що бритву можна знайти у "Метрограді" біля Бессарабки.

Там бритва "Ремінґтон" разом із двома пальчиковими батарейками "Варта" коштує 100 грн. Бритвена голівка розташована на тонкій ручці, що нагадує станок для гоління. Дизайн Овдієнкові не сподобався. У приятеля була стара модель німецької фірми — елегантний прямокутничок. Тому Сергій Олегович купив "Панасонік" з двома голівками за 127 грн.

Бритва розрахована на сухе і вологе гоління. Для утворення піни потрібно нанести декілька крапель рідкого мила на голівку і дати приладові кілька хвилин попрацювати. Після гоління його можна мити у воді.


"Браун" має насадку для фігурної борідки


У столичних крамницях з"явилися електробритви фірми "Браун" — CruZer3. Прилад працює від електромережі або від акумулятора. У ньому є кілька насадок — для бороди і для підстригання волосся.

— Ці бритви дуже популярні серед молодих людей, які носять тонку, фігурну борідку, — розповідає Марія Сірізінська з "Ельдорадо" на Глибочицькій. — У бритві є стайлер — висувний пристрій із широким і вузьким ножем. Широкий робить прямі лінії і рівні кути, а вузький чітко виголює волосинки на згинах.

Заряду акумулятора вистачає на півгодини. Для повного відновлення батареї потрібна година. За 5 хв. можна зарядити на одне гоління.

Така бритва коштує в "Ельдорадо" 400 грн.

Зараз ви читаєте новину «Бритва на батарейках голить із піною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі