Антуріум поливають лимонною водою

Автор: ФОТО НАДАЛА ЛЮБОВ ЯЦЕНКО
  Взимку антуріум слід поливати раз на тиждень, у теплі пори року — кожні три-чотири дні. Рослина потребує яскравого розсіяного світла
Взимку антуріум слід поливати раз на тиждень, у теплі пори року — кожні три-чотири дні. Рослина потребує яскравого розсіяного світла

Рослина перестає цвісти в тісному горщику

— Зараз популярні кімнатні рослини, що цвітуть взимку. Вибрала антуріум, бо легкий у догляді. Нагадує кали, — говорить Любов Яценко, 59 років, із міста Охтирка Сумської області.

Антуріум називають квіткою пристрасті. Його заведено дарувати чоловікам, бо символізує силу й хоробрість. Цвіте майже весь рік, але тільки в кислому ґрунті. Має бордові, червоні, рожеві, блакитні чи білі квіти. Вони тримаються майже місяць. Потім серединка відпадає, а квітка зеленіє і стає листком.

— Для цвітіння треба, щоб горщик був із запасом. Як ­тільки корені торкатимуться стінок, бутони опадуть і нові не сформуються. Рослині треба багато волі. На відміну від спатіфілума, інша назва — жіноче щастя. Той як відчуває багато землі вільної, то тільки листя наганяє без цвіту.

Після купівлі антуріум ставить на два тижні на світле місце, але без палючого сонця. Рослина звикає до нових умов. Тоді гос­подиня пересаджує в куплений універсальний ґрунт. Поливає підкисленою водою. На 1 л додає 1 ч. л. лимонного соку.

— Продавці казали кілька місяців не пересаджувати. Але не могла залишити в старому ґрунті. Бо там є торф'яна таблетка, яка після тривалого перебування між коренями спричиняє їх загнивання, — додає Яценко.

Пересаджувати антуріум можна раз на чотири роки. ­Обрізати хворі та пошкоджені корінці. Посипати зрізи попелом. Тоді гос­трим ножем розрізати коріння і відокремити нові кущі. Посадити в горщики й полити. За два місяці дати добрива для квітучих рослин. За цей час вкоріниться і гарно засвоїть корисні речовини. Через два тижні полити ще добривом для листяних рослин. Таке чергування забезпечить буйне цвітіння і пишне листя.

— Не ставлю антуруім на металеве або кам'яне підвіконня, бо в холодній землі не ростиме. Також уникаю протягів. Взимку температура в кімнаті має бути 16 градусів. Улітку — 27 градусів.

Зараз ви читаєте новину «Антуріум поливають лимонною водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі