четвер, 12 березня 2009 17:01

Виготовили шоколад із корисним цукром

Бельгійські виробники розробили шоколад Daskalid"s і Smet. Замість цукру в шоколад поклали ізомальтулозу. Вона не пошкоджує зубну емаль.

— Ізомальтулоза складається з глюкози й фруктози і має майже такий же смак, як цукор, — кажуть виробники. — Утім, вона не розкладає бактерії ротової порожнини. Через розклад бактерій виділяється кислота, що погано впливає на зубну емаль.

Молочний порошок у продукті замінили корисними протеїнами.

Зараз ви читаєте новину «Виготовили шоколад із корисним цукром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі