четвер, 27 серпня 2009 17:47

Вишневу настоянку залишають на ніч у духовці

Марина Куць, 44 роки, з Києва готує вишневу настоянку за старовинним слов"янським рецептом. Вичитала його в журналі.

— Колись її готували у печі, залишали томитися у горщику, заліпленому тістом, — каже господиня. — Тому й називали запіканкою. Це найшвидший рецепт домашнього алкоголю.

Марина Андріївна адаптувала рецепт до сучасних умов.

500 г вишень жінка складає у літрову банку, заливає горілкою. Вона має покривати ягоди. Досипає цукру, помішуючи. Горлечко банки закриває фольгою, зав"язує мотузкою і ставить у духовку на ніч. Температуру виставляє на 40°С.

— Важливо, щоб рідина не кипіла, — застерігає господиня. — А якщо у когось шкала духовки починається з 50 градусів, ставте банку в каструлю з водою і так томіть.

Охолоджують настоянку у вимкненій духовці. Проціджують і додають трохи горілки.

Зараз ви читаєте новину «Вишневу настоянку залишають на ніч у духовці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі