четвер, 27 вересня 2007 18:40

Від коктейлю "Сльози змії" клієнти плачуть

Автор: фото: Ірина ШУРИГА
  19-річний Артем Коворотний два роки працює в київському кафе ”Ле Космополіт”. На пивному конкурсі барменів ”Стела Артуа” в Одесі він отримав приз глядацьких симпатій
19-річний Артем Коворотний два роки працює в київському кафе ”Ле Космополіт”. На пивному конкурсі барменів ”Стела Артуа” в Одесі він отримав приз глядацьких симпатій

У одеському торгово-розважальному комплексі "Сади перемоги" відбувся всеукраїнський пивний конкурс барменів "Стела Артуа". У фіналі взяли участь 12 чоловік.

Член журі Сергій Казанін, відомий як Степан зі студії "95 квартал", замовляє то темне пиво "Леф", то світле "Хуґарден" і "Стелу Артуа". Але жодного ковтка не робить. П"є мінеральну воду.

— Напишіть, що я дуже хвилююся, — трясеться під барною стійкою конкурсант із Харкова Павло Кардаков, 21 рік. Він розкриває рецепт фірмового напою кафе "Кіно-піца". — Від коктейлю "Сльози змії" клієнти по-справжньому плакали. Один знайомий бармен навіть гроші не бере, якщо не потечуть сльози після випивки.

Для "Сліз змії" Павло наливає у склянку 50 г текіли, посипає корицею. В іншу посудину — по 50 г лікеру "Куантро" та лимонного фрешу. Бармен підпалює текілу та одночасно додає лікер із соком. Коктейль треба пити через трубочку, поки він горить.

— Дуже екстремальний, — усміхається харків"янин. — Якщо необережно пити, то після "Сліз змії" і вуса не ростимуть.

Уперше за сім років на конкурс приїхали дві дівчини-бармени. 18-річна Ольга Заєць із темним волоссям до пояса під час фіналу розливала пиво на високих підборах. Вона працює в кафе "Сонячне місто", що у Лебедині на Сумщині.

— Із "Стели Артуа" в нашому пивбарі "Пінта" популярний напій "Підводний човен", — розповідає Алла Городнюк, 28 років, із Запоріжжя. — На дно бокала ставлю стопку з горілкою і обережно наповнюю його пивом. Коли людина п"є пиво, горілка піднімається вгору. Клієнт її ковтає і знову запиває пивом. Такий коктейль коштує 20 гривень.

Авторським рецептом коктейлю "Оргазм "Блакитні небеса" поділився один із найдосвідченіших барменів Ігор Дячук, 33 роки, з чернігівського кафе "Етуаль". Його барменський досвід — вісім з половиною років.

— Після цього коктейлю жодна жінка не сказала, що "Оргазм" був поганим, — усміхається Ігор. — І всього за 28 гривень.

Дячук збиває у шейкері по 40 г лікерів "Кюрасо" та "Малібу", 30 г горілки "Хортиця" і 100 г ананасового соку. Додає порцію вершків і виливає у склянку.

Зараз ви читаєте новину «Від коктейлю "Сльози змії" клієнти плачуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі