— Готувати цей вишуканий салат швидко. Беру суміш морепродуктів на вагу чи самі креветки, — каже 50-річна Лариса Довганівська з Києва. Рецептом поділилась сестра.
Відкриває шафу й дістає з баночки 50 г в'ялених помідорів. Вони залиті оливковою олією та присипані травами.
— Сестра привезла з Італії в'ялених помідорів. Я зранку до вечора в офісі. А на вихідних придумую собі всілякі забавки, бо живу сама.
На розжарену сковорідку наливає трохи оливкової олії. 3 хв. обсмажує 200 г морепродуктів. Витягує, поливає соком лимона.
Широкими пластами нарізує цукіні. Гострим ножем подрібнює зубчик часнику.
— В олію, де підсмажувала морепродукти, кладу цукіні та часник. Потім вкидаю в'ялені помідори.
Обсмажує все 5 хв., помішує. Солить і перчить. Додає креветки й півбанки оливок. Тушкує ще 2 хв. і знімає з вогню.
— Даю салату настоятися 5–7 хвилин. Він смачний і теплим, і холодним.
Коментарі