пʼятниця, 06 травня 2011 05:00

У медовуху додають шишки хмелю

Киянин Дмитро Гуля, 49 років, щороку готує медовуху. Його брат має пасіку.

— Привозить мені цілу бочку меду. І сам робить напій, але на продаж, — каже Дмитро. — Вона у нього бродить у дерев'яних бочках майже шість місяців. Потім стільки ж настоюється. Додає до напою навіть корицю. Я так не експериментую.

Дмитро наливає в емальовану каструлю 10 л води. Як закипить, додає 1,5 кг меду. Щоб той краще розчинився, кип'ятить іще 5 хв. Постійно помішує, знімає піну. Потім додає 10 шишок хмелю і закриває кришкою. Після того як сироп охолоне до 40°С, доливає 30 г розведених у теплій воді дріжджів.

Медовуху настоюють п'ять днів за кімнатної температури. По закінченні бродіння її проціджують, розливають у пляшки і ставлять у прохолодне місце на тиждень. Посудини слід відкорковувати обережно, як шампанське.

Зараз ви читаєте новину «У медовуху додають шишки хмелю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі