— Дуже люблю полуницю. Нею можна ласувати свіжою, а можна приготувати смачний полуничний соус, який чудово підійде до ніжного качиного м'яса, — каже Олексій Суханов, 42 роки, ведучий програми "Кулінарна академія Олексія Суханова" на каналі "Україна".
Миє і сушить паперовим рушником дві качині грудки. Зрізає плівки та зайвий жир. Надрізує шкіру по діагоналі на відстані 0,5 см. Натирає м'ясо сумішшю — по 0,5 чайної ложки солі, перцю й сушеного розмарину. Поливає соком одного лимона.
— Маринад дуже простий. Лимон додає кислинки, а спеції роблять м'ясо пряним.
Обсмажує грудки з двох боків по 3–4 хв., щоб утворилася золотиста скоринка. Нагріває духовку до +180–200°C. У форму для запікання кладе грудки, додає кілька скибочок лимона й гілочок розмарину. Залишає в духовці на 7–10 хв. — до готовності.
— Поки грудки запікаються, готую соус. У сотейник наливаю півсклянки води, додаю склянку полуниці та три чайні ложки цукру. Варю на сильному вогні 5–6 хвилин. Потім масу перебиваю у блендері. Соус має вийти густий та однорідний, а колір — нагадувати полуничне варення. На тарілку кладе листя салату, зверху — порізані скибочками качині грудки. Поливає полуничним соусом.
Коментарі