понеділок, 28 травня 2018 07:36

У торт Фрезьє кладуть цілу полуницю

Автор: www.sainsburys.co.uk
  Торт Фрезьє після застигання крему ріжуть на порції і подають з чаєм або кавою
Торт Фрезьє після застигання крему ріжуть на порції і подають з чаєм або кавою

— У куми на дні народження спробувала французький торт Фрезьє, — каже 44-річна Любов Корецька з Кропивницького. — Це вишукане поєднання м'якого бісквіта, заварного крему та полуниці. Виглядає ефект­но й апетитно.

Відділяє білки трьох яєць від жовтків, збиває до пишної білої маси. Поступово всипає 50 г цукру. Продовжує збивати. Якщо білки готові, не випадають із посуду, залишаються нерухомими.

— Жовтки, 50 грамів цукру й чайну ложку ванільного цукру збиваю міксером в іншому посуді 5 хвилин, доки маса не збільшиться в об'ємі і не стане блідою. До білків невеликими порціями кладу жовтки й розмішую масу рухами знизу вгору. По колу мішати непотрібно. Від цього білки можуть осісти і втратити легкість.

В іншій мисці змішує 60 г борошна, 25 г кукурудзяного крохмалю і пачку розпушувача. Просіює через дрібне сито й поступово додає в яєчну масу. Перемішує.

— Розтоплюю 40 грамів масла. Охоло­джую. По краях миски вливаю його до тіста, перемішую легкими рухами знизу доверху. Дно роз'ємної форми діаметром 18 або 22 сантиметри застилаю пергаментом. Виливаю тісто, вирівнюю лопаткою. Випікаю за температури 180 градусів протягом 20–30 хвилин. Готовність перевіряю сірником.

Розрізає бісквіт на два рівних за товщиною коржі.

— Готую крем. Молоко вливаю в каструлю з товстим дном, додаю ванільний цукор і 100 грамів цукру. Нагріваю майже до кипіння. Яйця збиваю з цукром, що залишився. Всипаю борошно з крохмалем і розмішую вінчиком, щоб не було грудочок. У два прийоми додаю два черпаки гарячого молока. Переливаю отриману суміш назад у каструлю і витримую на невеликому вогні, весь час помішуючи. Як заварний крем почне закипати, тобто на поверхні з'являтимуться бульбашки, знімаю з плити.

Кидає в крем 50 г масла, накриває харчовою плівкою. Охолоджує.

— 150 грамів м'якого масла збиваю до пишності. Поступово додаю холодний заварний крем, продовжуючи збивати міксером. Вкидаю желатин, щоб крем став щільнішим. Заливаю півсклянки гарячої води на 10–15 грамів желатину, розмішую до прозорості й однорідності. Даю желатину охолонути кілька хвилин. Додаю його в крем, розмішуючи міксером, а краще лопаткою.

Ставить крем у холодильник, щоб він загус. 800 г полуниці промиває й обсушує.

— Беру роз'ємну форму. Застилаю боки пергаментом вище за форму. Один корж бісквіту кладу на дно, розрізом догори. Кілька полуниць розрізаю надвоє. Притискаю зрізом до стінок форми. Змащую кремом, щоб трималися. В середину торту викладаю цілу полуницю. Заливаю двома третинами крему. Зверху — другий корж. Змащую його залишками крему.

Ставить у холодильник на 5–8 год. або на ніч.

— Один пакет желе готую за інструк­цією і виливаю на охолоджений торт. Зверху кладу свіжу порізану полуницю. Як верхній шар застигне, знімаю роз'ємний борт і акуратно відокремлюю папір.

Торт ріжуть на порції і подають із кавою та чаєм.

Зараз ви читаєте новину «У торт Фрезьє кладуть цілу полуницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі