пʼятниця, 07 жовтня 2011 07:00

У шипшиновий пунш вичавлюють апельсин

Киянка Наталя Давиденко готує шипшиновий пунш із червоним вином. Напій уперше скуштувала на відпочинку в Словаччині.

— У Європі пунш популярний, ним пригощають на сімейних святах, зустрічах. Робити напій просто. Замочую 50 грамів ягід шипшини в 3,5 склянках холодної води. Залишаю на три години. У тій же воді кип'ячу їх хвилин 5, проціджую через марлю. Згодиться й пластмасовий друшляк, аби не металевий. Каструля має бути емальованою. Інакше метал окислиться у відварі. Це зіпсує смак.

Додає в напій 100 г цукру, півлітра червоного сухого вина. Розмішує і  підігріває на маленькому вогні. Вичавлює сік із двох солодких апельсинів. Пунш подають гарячим.

Зараз ви читаєте новину «У шипшиновий пунш вичавлюють апельсин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі