Зоріна Попик, 34 роки, з Умані на Черкащині готує для родини рулети з курятини.
— Завжди робила їх із грибами й вареними яйцями. З місяць тому подруга розказала про начинку з овечого сиру та копченого м"яса, — розповідає жінка.
Господиня купує куряче філе. Відбиває не дуже тонко, аби не порвалося, солить і перчить. Для начинки бере варені яйця та свіжі гриби.
— Гриби мию, подрібнюю блендером, обсмажую на олії разом із цибулькою. Змішую з порізаними яйцями та намащую все це на відбиті шматки грудинки, — ділиться Зоріна.
Для іншої начинки змішує овечий сир, домашній сир із коров"ячого молока, подрібнене копчене м"ясо, зелень та сирий жовток. За смаком додає сіль і перець.
— Краї рулетів заколюю дерев"яними зубочистками і кладу їх на пательню, змащену маслом. Запікаю в духовці 20–30 хвилин при температурі 180–200 градусів, — каже жінка.
Зоріна Попик подає рулети зі свіжими овочами.
4 курячих філе
Для грибної начинки:
400 г свіжих грибів, цибулина, 4 варених яйця, сіль, перець
Для сирної начинки:
100 г копченого м"яса, 50 г домашнього сиру,
100 г овечого сиру, зелень, шпинат, сирий жовток,
сіль, перець
Коментарі