понеділок, 12 березня 2007 17:21

У новому магазині продають віскі за 67 900 гривень

На початку березня у Києві на вул. Жилянській, 59 ("Дипломат-хол") відкрився винно-алкогольний магазин "Лавінія". Це четвертий у світі магазин однієї мережі. Перший відкрився у Мадриді, згодом — у Парижі та Женеві. Тут продають алкогольні напої та аксесуари до них із 20 країн.

Магазин займає понад 460 кв. м. Над кожним стелажем вивіска, де вказано країну — виробника напою. Вісім сомельє допомагають обрати вино. Найдорожчі вина з Бургундії — в окремій кімнаті за розсувними дверима.

— Тут створено ідеальні умови для зберігання вина. Пляшки лежать горизонтально, постійно підтримуються потрібна температура, освітлення й волога. Щоб напій потрапив до нашого магазину, його мають оцінити знавці, кращі світові сомельє, — розповідає керівник проекту в Україні Тетяна Агеєва, 32 роки.

У глибині залу за тиждень відкриють ресторан. Шеф-кухар закладу 17 років прожив у Ізраїлі, працював у різних країнах. Засновники запевняють, що він готуватиме страви, яких ніде більше у Києві не можна буде скуштувати. Його секрет — у продуктах з різних куточків світу.

— У нас буде клуб. Його члени отримують спеціальні картки на знижки у мережі магазинів. Цих людей запрошуватимуть на дегустацію нових напоїв. Для бажаючих проводитимуть лекції та курси на тему випивки, — продовжує Тетяна.

У магазині представлено понад 1500 найменувань вин, 1000 — міцних алкогольних напоїв та 500 — аксесуарів (бокали, штопори, книги). Усе — у фірмових упаковках. Пляшку можуть доставити за вказаною адресою.

Ціни на напої в "Лавінії" коливаються від 50 грн до 100 тис. Із міцних алкогольних напоїв найдорожче коштує віскі 1937 року — 67 900,08 грн. А вина Бургундії — майже 100 тис. грн.

Напоїв українського виробництва у магазині немає. Але найближчим часом з"являться. Які це будуть марки, організатори тримають у секреті.

Зараз ви читаєте новину «У новому магазині продають віскі за 67 900 гривень ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі