понеділок, 27 червня 2016 07:00

У настоянку додають пелюстки з троянди

— Такою настоянкою ароматизую щербети, випічку, варення, — каже 34-річна Валерія Пилипчук із Хмельницька. — 100 грамів пелюсток троянди засипаю склянкою цукру. Додаю трошечки води і ставлю на вогонь. Щоб дійшло до кипіння, але не закипіло. Охолоджую і вливаю 1 літр горілки.

У темному місці витримує настоянку два-три тижні. Проціджує крізь сито й розливає у пляшки.

— Тільки не відтискайте пелюстки, бо настоянка набуде гіркого при­смаку.

Зараз ви читаєте новину «У настоянку додають пелюстки з троянди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі