понеділок, 08 вересня 2008 15:15

У китайському ресторані страви крутяться по колу

Автор: фото: Ірина ШУРИГА
  У китайському ресторані найскладнішу страву приносять щонайбільше за півгодини після замовлення. Горілки на стіл не ставлять — її наливають офіціанти
У китайському ресторані найскладнішу страву приносять щонайбільше за півгодини після замовлення. Горілки на стіл не ставлять — її наливають офіціанти

— У дорогих китайських ресторанах зовсім немає загальних залів, як у нас, — каже 35-річний Василь із Києва. Чоловік із колегами їздив у відрядження до Китаю. Відвідав Харбін і Пекін. Обідав у ресторанах.

Китайці люблять ходити у такі заклади сім"ями. У приміщенні стоїть один великий круглий стіл із 15–20 стільцями.

— На застеленому скатертиною столі є менше у діаметрі коло, наче з прозорого скла, — веде далі Василь. — Із країв офіціанти розставляють замовлені страви. Коло повільно крутиться, а ти набираєш собі в тарілку, чого хочеш. Маєш чекати, доки вподобаний салат дійде до тебе.

Порції замовляють на вагу. Приносять швидко. Складну для приготування страву чекають максимум півгодини.

— А замовити можна все — від овочів і свинини до морських чудовиськ, — розповідає киянин. Потім додає, сміючись: — Але китайське пиво зовсім не п"янить. Після горілки воно не "полірує" — це ми з колегами перевірили на собі.

Горілку на стіл не ставлять. Наливають її лише офіціанти. Столик обслуговують троє-четверо працівників ресторану. Із них один або два завжди присутні в залі.

— Навіть якщо впала серветка, офіціант кидається її піднімати, — усміхається Василь.

Зараз ви читаєте новину «У китайському ресторані страви крутяться по колу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі