середа, 19 березня 2008 16:09

Світлана Дорошенко квасить капусту з гірким перцем

46-річна черкащанка Світлана Дорошенко щовесни готує для родини квашену капусту.

— Замість маринованих огірків чи помідорів чоловік Олег Степанович та син Сергій просять приготувати капусту, — розповідає висока жінка з густим каштановим волоссям. — Таку робила ще моя бабуся Параска.

Господиня каже, що вибирає в супермаркеті 5–6 невеликих капустин. Миє їх і розрізає навпіл чи на чотири частини разом із качанами. Ставить на плиту 5-літрову каструлю води. Коли закипить, дає охолонути. Потім додає 150 г солі.

Дві червоні гіркі перчини (можна сухі), один червоний буряк і дві морквини Світлана Петрівна дрібно нарізає соломкою.

— У п"ятилітрову скляну банку починаю складати шарами капусту та порізані овочі. Стараюся їх утрамбувати, щоб не залишалося порожнього місця, — пояснює Дорошенко. — У кінці заливаю все водою із сіллю.

Капуста сім днів стоїть у теплому місці, на кухні. Потім ще три дні — в холодильнику. Тоді стає насиченого фіолетового кольору.

— Мої чоловіки люблять таку капусту. Вона аж хрумтить! Гостренька така виходить! Дуже смачно зі смаженою картоплею, — зауважує жінка. — Коли бачу, що в банці залишилося менше половини, готую другу партію.

Зараз ви читаєте новину «Світлана Дорошенко квасить капусту з гірким перцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі