вівторок, 30 квітня 2013 07:15

Суп загусає від борошна

— Цибулевий суп — класична страва у Франції. Подають її на обід у вишуканих паризьких ресторанах, — розповідає столичний шеф-кухар Богдан Турчин.

— Цибулю необхідно дрібно покришити і посмажити. А потім — тушкувати не менш як 2 години.

Ріже тонкою соломкою 300 г ріпчастої цибулі. На сковорідці розтоплює по 30 г вершкового масла й оливкової олії. Смажить цибулю, доки та стане золотавого відтінку. Перекладає у каструлю, вливає 50 г соусу деміглас і 300 г курячого бульйону. Ставить на малий вогонь, накриває кришкою. Лишає суп мліти.

— За 7 хвилин до кінця приготування всипаю в суп столову ложку пшеничного борошна. Тоді загусає. Також сиплю по дрібці розмарину і тим'яну, сіль та перець за смаком, усе перемішую.

Вимкнувши вогонь, лишає суп на плиті ще на годину.

— Найдовше готувати соус деміглас. 300 грамів кісток свинини чи яловичини обсмажують на грилі. Складають у каструлю, заливають півтора склянками води. Накривають фольгою і тримають на плиті при 70 градусах 48 годин. Не можна, щоб соус кипів.

Бульйон проціджують, додають чайну ложку червоного вина, сіль та спеції.

Радить замінити соус на півсклянки бульйону.

— На скибку французького багета кладу 30 грамів натертого сиру Грюєр. Запікаю на грилі до рум'яної шкірочки. Кладу цю грінку в тарілку із супом.

Зараз ви читаєте новину «Суп загусає від борошна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі