понеділок, 08 грудня 2008 16:06

Страви в ресторанах-туалетах подають в унітазах

Автор: фото: reuters
  Відвідувач китайського ресторану, стилізованого під вбиральню, куштує страву з посудини-унітаза. За стільці в закладі слугують справжні унітази
Відвідувач китайського ресторану, стилізованого під вбиральню, куштує страву з посудини-унітаза. За стільці в закладі слугують справжні унітази

У Китаї є ресторани, де їжу подають в унітазах, міні-біде та нічних горщиках. Замість стільців відвідувачі сидять за столами на табуретках-унітазах.

Серветками й рушниками не користуютьcя — офіціанти приносять туалетний папір. Зали прикрашені пісуарами й деталями з туалету. Грає специфічна музика.

На Тайвані мережа ресторанів туалетної тематики називається "Сучасний туалет". У закладах не лише інтер"єр схожий на вбиральню, а й їжа зовні нагадує людські екскременти.

— Тут кожна деталь каже відвідувачам: це туалет, а не ресторан, — ділиться власник Ерік Ванґ. — Нетрадиційна ідея приваблює до закладів молодих відвідувачів. У такій атмосфері їсти весело!

Меню закладів майже нічим не відрізняється від інших китайських ресторанів.

— Найбільшою популярністю користуються тушковане м"ясо з картоплею під соусом карі, курка карі з рисом і шоколадне морозиво, — пояснює Ванґ. — Їх замовляють найчастіше, бо ці страви найбільше схожі на вміст унітазів.

Обід із гарячої м"ясної страви, супу й морозива коштує $6–10. Страви подають швидко, з оригінальною сервіровкою.

— Тут весело, а звичні страви здаються фантастичними, — ділиться відвідувачка Чен Бі Фанг. Жінка сидить на різнокольоровому унітазі за столом із накритої шматком скла ванни. Навпроти неї — підсвічені неоном водопровідні крани й пісуари.

Ресторан "Аурум" у Сінгапурі нагадує морг. Освітлення там як в операційній. Відвідувачі сидять на золотистих інвалідних візках, страви подають на операційні столи. Столові прибори — медичні. Поряд із рестораном є бар "Клініка", де обслуговують офіціанти у вбранні медсестер і наливають медичний спирт.

Тайські ресторани "Капуста" і "Презерватив" популяризують безпечний секс. У меню — творчі страви, разом із ними приносять упаковку презервативів.

В японському ресторані "Хадака Суші" в Лос-Анджелесі суші подають на роздягнутих моделях. Більшу частину тіла жінок вкривають банановим листям, на нього кладуть їжу.

У темряві пригощають відвідувачів німецького ресторану "Нокті Вагус" у Берліні. Страви розносять сліпі офіціанти.

Зараз ви читаєте новину «Страви в ресторанах-туалетах подають в унітазах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі