пʼятниця, 16 липня 2010 04:45

Смородина дає іншим ягодам специфічний запах

45-річна Катерина Бурсак із міста Червонограда на Львівщині розказує "ГПУ", на що треба звертати увагу під час консервації ягід:

— Малину, чорницю, смородину можна заморожувати лише сухою. Якщо покласти їх у холодильник мокрими, то при розморозці будуть, як каша. Суницю взагалі не заморожують;

— смородину не варто консервувати з іншими ягодами. Дає специфічний запах;

— малину для варення краще варити без води. Тоді суміш вийде густою;

— малину не можна кип"ятити з чорницею. Ягоди розлізуться;

— варення з порічок потребує втричі більше цукру, ніж інші ягоди. Бо буде кисле;

— не можна змішувати ягоди без кісточки з абрикосами, сливами, персиками. Фрукти довго варитимуться;

— з винограду не роблять варення, лише  компот, сік і вино;

— повидло не слід робити з недостиглих фруктів;

— з кизилу не вийде варення, бо важко відділяти кісточки.

Зараз ви читаєте новину «Смородина дає іншим ягодам специфічний запах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі