— Замість горілки в бейліс — вершковий або сметанний лікер — додаю коньяк. Тоді має м'який смак. Можна пити й не закушувати. Або ж подавати до десертів чи розбавляти іншими напоями, — говорить 26-річна Аліна Голубенко з міста Красноград Харківської області.
Для приготування бейлісу бере чотири жовтки, 250 г згущеного молока, 400 г сметани, півлітра коньяку, дві столові ложки ванільного цукру й столову ложку розчинної кави.
— Збиваю міксером жовтки, ллю в них згущене молоко і сиплю ванільний цукор. Не ванілін, бо він дуже насичений. Усе ретельно змішую, аби розчинилася кава, — розповідає Аліна. — Потім додаю сметану 10-відсоткової жирності. Надто жирна осідатиме в стакані. Додаю коньяк і знову змішую. На приготування йде півгодини.
Лікер має настоятися в холодильнику п'ять днів.
Коментарі