четвер, 10 вересня 2009 20:23

Шипшиновий кагор бродить три місяці

57-річна Лідія Драченко з Вінниці щоосені готує вино з шипшини.

— Беру п"ять стаканів свіжої шипшини, плоди мають бути стиглі, неушкоджені, 4 кіла цукру та 100 грамів дріжджів. Засипаю у 10-літровий бутель і доливаю до верха ледь теплою водою. Нещільно закриваю капроновою кришкою і залишаю бродити при кімнатній температурі на три місяці. Воно наче довго, зате вино виходить дуже смачне, схоже на кагор. Я його так і називаю — домашній кагор. І колір має такий насичений, брунатний.

Готовий напій Драченко розливає у скляні пляшки і щільно закорковує.

— Зберігати шипшинове вино ліпше в темному прохолодному місці. Але, повірте, довго воно у вас не стоятиме. Ваші гості одразу його оцінять.

Зараз ви читаєте новину «Шипшиновий кагор бродить три місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі