59-річна Поліна Секера з Новгорода-Сіверського на Чернігівщині не визнає свіжини без рулету з підчеревини.
— Підчеревок вирізають першим — найсмачніший рулет виходить зі щойно знятого шматка, — усміхається висока жінка. — Якщо він занадто довгий, розділяю на дві частини. У мене свиня виросла невеличка, тож у рулет скрутила цілий шмат.
Поліна Леонідівна натирає шматок сіллю з усіх боків.
— Солі беремо за смаком, — коментує господиня. — На оцей невеликий я взяла столову ложку.
Далі Секера через кожні 10 см робить невеликі дірки-наколи ножем. Запихає в них шматочок часнику, лаврового листа, кладе горошину перцю. Внутрішню поверхню підчеревини притрушує чорним меленим перцем.
Нашпигований рулет Поліна Леонідівна тугенько скручує і фіксує вздовж і впоперек капроновою ниткою.
— Варити ставлю у глибокому посуді, на третину заповненому підсоленою водою, — веде далі жінка. — З півгодини варю на газу, далі перекладаю на деко і допікаю в духовці на маленькому вогні.
Тушкується рулет 2–3 год.
Коментарі