Французький приватний виноробний дім "Louis Roedere" випробовує новий спосіб витримки своїх напоїв. Фахівці компанії кілька років намагаються зрозуміти, як холодна морська вода впливає на смак шампанського. Вони опустили пляшки з напоєм на 15-метрову глибину затоки Мон Сан-Мішель біля Нормандії. Вода там постійної температури — 10°С. Вона підходить для зберігання вин.
Протягом року смак "морського" шампанського порівнюватимуть із тим, яке зберігатимуть у погребах компанії.
— Подібний експеримент ми проводили на "тихих" винах, — каже комерційний директор Херве Буктон. — Морські приливи й холодна вода більше впливають на смак білих вин, ніж червоних.
Вина компанія випускає невеликими партіями. Вони є одними з найдорожчих у світі.
Коментарі