понеділок, 16 квітня 2018 07:25

Родзинки для сирників замочують у білому ромі

— Сирники по-київськи готуємо за старим оригінальним рецептом, але подаємо на сучасний лад, — каже 43-річна Наталія Хоменко, шеф-кухар столичної ресторації "За двома зайцями". — Недостатньо знати рецепт, потрібно дотриматися технології, щоб страва вдалася.

На одну порцію бере 120 г сиру.

— Найкраще обирати домашній сир найбільшої жирності, щоб був нерозсипчастий, — продовжує Наталія Хоменко. — Висипаю його у друшляк із дрібною сіточкою і ретельно перетираю до однорідної маси. Сир стає гладеньким. Просіваю жменю борошна і додаю в сир. Воно насичує тісто киснем, робить його легким, повітряним.

Відділяє з одного яйця білок від жовтка. Додає столову ложку цукру та ручним вінчиком збиває білок у густу піну.

— Потрібно стежити, щоб цукор розчинився і не було грудочок. Додаю 2 грами ваніліну для аромату і вливаю збитий білок до сиру. Ретельно вимішую, доки перестане липнути до рук. На обробну дошку підсипаю борошна, викладаю сир і розкатую тісто у формі ковбаски. Ділю її на дві частини, — говорить Хоменко.

Серединку кожної з час­тин приминає і формує з них коржик круглої форми.

— Викладаю на середину начинку. Можуть бути різні варіанти, але за оригінальним рецептом це — родзинки й вишні. Родзинки для сирників замочують у білому ромі чи коньяку. Якщо готуєте для дітей, тоді настоюйте на воді.

Викладає на тісто замочені 20 г родзинок і кілька вишень без кісточок.

— Якщо берете консервовані вишні, то промокніть їх серветкою, щоб були сухі. Свіжі вишні слід підсолодити. Посипте цукром і притрусіть борошном, щоб прибрати вологість.

Загортає начинку в тісто й формує сирники. Нагріває фритюр з рафінованою рослинною олією.

— Якщо вдома немає фритюру використовуйте пательню з високими краями. Олії потрібно влити стільки, щоб повністю занурити сирник. Доводжу олію до кипіння і на 2 хвилини опускаю сирники.

Обережно знімає їх і відкладає в сторону. Зменшує газ удвічі.

— Коли олія трохи охолола, знову опускаю сирники на 5–7 хвилин. Тоді сир у середині буде м'який і ніжний, а скоринка зовні — хрустка. Подають сирники гарячими, щоб відчувати аромат вишень. Зверху присипають пудрою, поливають сметаною чи додають морозиво.

Зараз ви читаєте новину «Родзинки для сирників замочують у білому ромі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі