понеділок, 28 травня 2012 05:45

Рибу смажать напівмерзлою

38-річна Лариса Косенко з Черкас випадково винайшла спосіб приготування мороженої риби. Її чоловік завзятий рибалка.

— Часто привозить додому по десятку й більше кілограмів коропів, карасів, — розповідає. — Свіжу смажимо, а от морожену в сім'ї вже не так їдять. У морозилці залежується місяцями, доки не роздамо родичам.

Якось Ларисі треба було швидко спакувати чоловікові в дорогу обід. Готового нічого не мала.

— От на сковороду й кинула мерзлу на кізяк рибу. Перед тим потрусила трохи сіллю й так-сяк ті шматки окунула в борошно. Скуштувала тієї, що лишилася. Зрозуміла, що смажена мерзлою рибина не втрачає соковитості. Має смак, наче свіжа.

Кухар із райцентру Кам'янка 36-річний Валерій Жаботинський пояснює, що риба під час розморожування стікає. Радить солити її перед самим приготуванням.

— Під дією солі й інші продукти сходять соком, стають сухі. Найкраще готувати, коли вона з морозилки трохи відм'якне.

Зараз ви читаєте новину «Рибу смажать напівмерзлою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі